URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2021, 22:00

Recordul recordurilor: Avram Iancu vrea să înoate 3 zile şi 3 nopţi în lacul Balaton

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înotătorul Avram Iancu, temerarul care a doborât mai multe recorduri la înot, se pregăteşte pentru o nouă provocare. Duminică, a înotat 12 ore fără întrerupere pe râul Bega, în Timişoara, ca antrenament pentru recordul mondial pe care intenţionează să-l stabilească pe Lacul Balaton, din Ungaria, unde vrea să înoate timp de 3 zile şi 3 nopţi.

Aventurierul României 

Originar din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, şi bibliotecar de profesie, Avram Iancu vrea să înoate în Ungaria 150 de kilometri fără oprire, pentru a marca 45 de ani de la când Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

La antrenamentul de pe râul Bega, sportivul a parcurs timp de 12 ore distanţa dintre Podul Mitropolit Andrei Şaguna şi Podul Traian, fără a atinge malurile, notează News.ro. 

"A fost cel mai dur antrenament pe care l-am făcut vreodată în viaţă mea. Şi am înotat toată Dunărea de la izvoare până la vărsare, dar antrenamentul asta m-a rupt şi o să vă spun şi de ce. Peste 8 ore am înotat în amonte, ceea ce este cumplit. Bega are aceeaşi constanţă. Omul nu. Şi eu a trebuit acum să mă menţin la nivelul acesta de curgere al canalului Bega. Mulţumesc timişorenilor, am văzut foarte multe zâmbete, am văzut părinţi şi copii care au zâmbit, am văzut un pic de fericire", a spus Avram Iancu la finalul celor 12 ore de înotat, mai scrie site-ul citat. 

Performanţele lui Avram Iancu

Bibliotecarul cu nume de erou este cunoscut pentru performanţele sale sportive. În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind în 2020 să înoate în Dunăre timp de 36 de ore şi 29 de minute. 

Totodată, a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON