URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2012, 18:09

Râurile judeţului, pline de gunoaie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La cererea Ministerului Mediului şi Pădurilor, mai multe cursuri de apă din Bihor au fost verificate de echipe comune de control, formate din angajaţi ai Prefecturii, ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri. Astfel, echipele au verificat dacă sunt sau nu curate cursurile de apă Crişul Băiţa, Valea Crăiasa, Crişul Pietros, Valea Finişului, Valea Roşia, Valea Holod, Valea Topa, Crişul Negru, Valea Iadului, Pârâul Omului, Valea Adona, Peţa, Valea Bistra, Valea Fâneaţa Mare, Barcău, Crişul Mic, Ier şi Canalul Colector.

Concluziile nu sunt deloc măgulitoare, ba chiar din contră: atât pe malurile râurilor şi pârâurilor, cât şi în apropierea acestora, sunt zeci de depozite clandestine de gunoaie. "Deşeurile identificate au fost de tip PET, materiale textile, deşeuri inerente, anvelope, materiale plastice, deşeuri menajere şi deşeuri din material lemnos", se arată într-un comunicat al ABA Crişuri.

Totodată, specialiştii au verificat modul în care au fost realizate şanţurile şi rigolele pentru a se asigura scurgerea apei în localităţile Nucet, Rieni, Bunteşti, Finiş, Răbăgani, Sâmbăta, Avram Iancu, Bulz, Aleşd, Oradea, Girişu de Criş, Tăuteu, Tămăşeu şi Diosig.

"În total, au fost verificate 14 localităţi bihorene şi s-a constatat o cantitate de aproape 19 mc de deşeuri depozitate neconform. Pentru toate localităţile controlate s-au stabilit măsuri de dezafectare a depozitelor neconforme de deşeuri, precum şi igienizarea şi salubrizarea zonei. Termenul până la care autorităţile locale trebuie să finalizeze măsurile trasate este 19 aprilie", a precizat Pásztor Sándor, director ABA Crişuri.

După această dată, primăriile vor fi verificate dacă şi-au dus la capăt atribuţiile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Garda de Mediu
Ma intreb cu uimire cum se poate ca garda de mediu doar acum a descoperit mormanele de gunoaie din paraie si din paduri. Nu stiu cu ce se ocupa domnii de la institutia respectiva dar judecand dupa mizeria pe care o intalnesti prin judet, au prea puti de-a face cu garda mediului.Priviti ce este de ex.in jurul Vartopului, sau in jurul Vascaului, valea Briheni , etc. Exemplele sant nenumarate. Eu am convingerea ca iau salariile pe degeaba.
Postat 12 Aprilie 2012, 20:47 de Petrica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON