URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2022, 12:48

Răspândire vertiginoasă a infectărilor cu Covid în Bihor: aproape 300 de noi cazuri, dintre care peste 11% sunt reinfectări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritățile din Bihor au anunțat vineri descoperirea a 297 noi infectări cu SARS-CoV-2, o creștere de peste 5 ori față de începutul săptămânii, când au fost raportate 56 de cazuri noi.

Cele mai recente diagnosticări s-au făcut după efectuarea în ultimele 24 de ore a 1.528 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 19,43%, considerabil mai mare decât cea din ziua precedentă, când a fost de 12,62%.

Surse medicale arată că dintre cele 297 de noi cazuri, 33 - adică 11,11% - sunt reinfectări ale unor persoane care au mai avut Covid și în trecut.

Potrivit informării Direcției de Sănătate Publică și Prefecturii Bihor, numărul cazurilor Covid active a ajuns în județ la 1.292, iar al persoanelor aflate în stare gravă și îngrijite în secțiile ATI a urcat la 24, cu 5 mai multe decât erau joi.

Numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei a ajuns în Bihor la 51.775, dintre care 2.591 s-au soldat cu decese. În ultima zi nu a fost înregistrat nici un deces.

Numărul total al vindecărilor este de 47.892, cu doar 4 mai multe comparativ cu ziua precedentă.

În ce privește incidența răspândirii Covid în localitățile din județ raportată la populația acestora, cea mai ridicată este în Boianu Mare, cu 5,73 cazuri Covid active la mia de locuitori, Abram și Chișlaz – câte 5,38/1.000.

În Oradea, unde sunt 388 de persoane infectate, incidența este de 1,73 cazuri la mia de locuitori.

În pofida numărului mare de infectări din ultima săptămână, campania de vaccinare anti-Covid decurge lent, în cursul zilei de joi fiind vaccinate doar 788 de persoane. În întregul județ sunt 209.338 de persoane complet vaccinate, dintre care 57.847 și cu doza booster.

Vezi mai jos situația infectărilor pe localități!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@KP
Cred ca tu esti cel care da din colt in colt in cautarea sinapsei si in lipsa careia iti versi frustrarile pe site comentand fara a gandi. BigPharma zici? Atunci cand ai cumparat un medicament de orice fel nu ai zis asta, cum apare ceva pe orizont esti contra. Iar legat de tarile care au un procent mare de vaccinati, da, sunt multe cazuri, dar dintre ei sunt foarte putini care sunt cazuri grave sau mor. Suntem constatnt pe primele doua locuri la rata de mortalitate raportat la numarul de locuitori pentru ca "famiglia" sosocarilor se ingroapa cu ajutorul excavatorului.
Postat 08 Ianuarie 2022, 11:56 de JAM11
Corectitudinea datelor e sub semnul intrebarii
Cate procente din totalul celor vaccinati reprezinta trisorii (nu zic infractorii, desi asta sunt!), cei care nu s-au vaccinat dar in sistem apar ca vaccinati?! In Bihor cred ca sunt pe putin 10%!
Postat 08 Ianuarie 2022, 05:50 de pinonel
Așa au zis profeții mincinoși
La noi vine valul în 15 ianuarie. Așa a avut Arafatul in calendar bifat. Probabil așa vin calendarele de la Pfizer: în loc de luni, sunt trecute valuri, pe țări, să fie producția pe flux. Că dacă era în toată lumea în aceeași zi nu făceau față liniile la Moderna și Pfizer. Dar dacă la noi e în 15 la Bulgari în 25 etc, și tot așa, și se reia valul 6 în Europa de vest prin vară, numai bine muncitorii nu mai intră în șomaj tehnic. Managementul producției. Au softuri performante cred că de la Microsoft! era să zic Vanguard și Black Rock. Oile care ridică capul sus cunosc despre ce vorbesc! Celelalte vor paște doză după doză. Tu ce oaie ești? Care paște orice mizerie servită gata sau care alege ce iarbă mânâncă?
Postat 07 Ianuarie 2022, 19:03 de georgemarian
K62i, stai jos, nota 4!
1292 cazuri active(nedecedati si nevindecati) + 2591 decedati + 47892 vindecati = 51775 infectati
Postat 07 Ianuarie 2022, 18:58 de User anonimizat
Matemetica grea
Nici macar nu stiu sa minta convingatori! Din statisticile reletate despre numarul de infectati ,respectiv vindecati si decedati nu reiese din infectati minus vindecati ar trebui sa fie numarul decedatilor dar nu este asa pentru ca ramane un numar de persoane probabil din categoria disparuti sau???
Postat 07 Ianuarie 2022, 17:59 de User anonimizat
Matemetica grea
Niciacar nu stiu sa minta convingatori! Din statisticile reletate despre numarul de infectati ,respectiv vindecati si decedati nu reiese din infectati minus vindecati ar trebui sa fie numarul decedatilor dar nu este asa pentru ca ramane un numar de persoane probabil din categoria disparuti sau???
Postat 07 Ianuarie 2022, 17:58 de User anonimizat
banii
Arahatul nu mai are bani de masti gratuite, ca a trebuit si va trebui in continuare sa cheltuie banii pe spitalizarile celor antivaccinisti.
Postat 07 Ianuarie 2022, 15:27 de unul
FFP2 se distribuie gratuit ...
... în Germania, spre exemplu, la orice intrare de magazin. Arahații lor știu că, orice obligativitate poate fi impusă doar pe banii celui care a "fabricat" impunerile.
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:15 de KP
Propagandiștii nu vor să flămânzească.
Ei bat câmpii pe mai departe cu toate că, multe instituții internaționale din "fagmilia" provaccinare dau din colț în colț, de când le curg tot mai puțin mucii după cota aferentă din profitul BigPharma.
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:12 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON