URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2010, 15:32

Protest spotan la Finanţele din toată ţara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest moment, sute de angajaţi de la Ministerul de Finanţe şi ANAF nu mai lucrează. Protestatarii au spus că nu vor pleca până când nu vor sta de vorbă cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Acesta a ajuns în jurul orei 14.30 la Guvern, unde se va întâlni cu premierul Emil Boc. La ora 15.00 începe şedinţa de Guvern săptămânală.

Angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece nu şi-au mai primit stimulentele de două luni. Oamenii spun că fără aceste stimulente, care pot atinge şi valoarea unui salariu brut, nu mai pot avea un trai decent, în condiţiile în care salariile le-au fost reduse, deja, cu 25%.

ANAF şi Garda Financiară au un fond extrabugetar care este alimentat cu banii încasaţi din amenzi. Din acest fond, angajaţii de la Finanţe primesc, lunar, aşa-numitele stimulente.

Înaintea remanierii fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, preşedintele Traian Băsescu îi reproşa acestuia că la minister încă se acordau stimulente. Aceeaşi situaţie se regăsea şi la Interne, minister păstorit până nu demult de Vasile Blaga.

"Este un butoi de pulbere. Noi (liderii de sindicat - n.r.) nu am reuşit să organizăm protestele şi acum oamenii izbucnesc spontan. Nu mai putem controla angajaţii. Guvernanţii nu înţeleg că Fiscul nu lua banii de la buget pentru stimulentele angajaţilor. Eu am anunţat ministrul şi pe toată lumea că este posibil ca în toată ţara să se întâmple lucrul acesta şi, în situaţia aceasta, Finanţele României pot fi în pericol, pentru că oamenii nu pot să muncească pe 600 lei, în condiţiile în care statul s-a angajat ca din veniturile pe care le atragem la bugetul statului să ofere o parte din ele ca recompensă", a spus liderul Sed Lex, Vasile Marica.

Angajaţii au ieşit pe holurile ministerului şi strigă: "Hoţii, hoţii, ne vrem banii înapoi!"."Aşteptăm să vină orice reprezentant al ministerului să discute cu noi pentru a se găsi o soluţie. Nimeni nu ne-a explicat de ce nu ne mai primim stimulentele", a declarat la Realitatea TV, un funcţionar din minister.

Sute de funcţionari protestează în acest moment la Constanţa, Cluj, Deva, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Alba Iulia, Iaşi, Galaţi şi Buzău. Vasile Marica susţine că circa 25.000 de oameni pot intra în proteste spontane.

Angajaţii din minister s-au certat cu o reprezentantă a SED LEX, care pretindea că îi reprezintă şi au invitat-o să plece. Funcţionarii sunt hotărâţi să îşi facă dreptate singuri.

"Nu sunt bani de la buget stimulentele noastre. Sunt bani care se obţin din amenzi", spune o angajată a Ministerului de Finanţe.

"Nu plecăm de aici până nu rezolvă ministrul. Stimulentele sunt constituite din zona infracţională a României. Salariul de bază plus o componentă din evaziunea fiscală, adică stimulente, e obligatoriu pentru că legea obligă", a declarat Sebastian Oprescu, preşedinte SNFP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON