URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2017, 13:29

Gavril Cornuţiu, cel mai reputat psihiatru din Bihor, a murit după ce a suferit un infarct la un congres medical

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea până în 2013, fost şef de secţie la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie din Oradea, medicul Gavril Cornuţiu, considerat cel mai competent psihiatru din Bihor, a încetat din viaţă luni dimineaţă, după ce i s-a făcut rău în timpul unui congres de specialitate desfăşurat în Timişoara.

„Am aflat că i s-a făcut rău şi, după ce a primit ajutor de urgenţă de la un confrate, a fost internat de urgenţă, fiind diagosticat cu infarct. Urma să fie stentat, dar a decedat înainte de a fi operat, tot la Timişoara”, a anunţat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, înaintea unei conferinţe de presă desfăşurate luni.

Dr. Gavril Cornuţiu avea 69 de ani. De-a lungul unei cariere de succes, începute în 1972, a publicat nu mai puţin de 152 de lucrări ştiinţifice de specialitate, dintre care 21 în limbi de mare circulaţie internaţională, elaborând totodată şase manuale pentru studenţi, dintre care trei ca unic autor.

În ultimii ani Gavril Cornuţiu a fost şi un prolific şi erudit comentator al vieţii sociale şi politice, semnând constant editoriale în cotidianul Crişana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sincere regrete eterne Coordonatorului meu
”O singura clipa poate schimba totul”..Heinrich Otto Wienland Putin sunt profesorii care predau cu suflet si carora li se poate folosi sintagma „bunatate omeneasa”..Pot spune ca am încheiat de curând o perioadă extrem de importantă din viata, in pregatirea mea profesionala, odata cu trecerea in nefiinta a profesorului meu coordonator..Un om deosebit, de mare caracter. Nu ne vom mai putem bucura de chipul blând şi de sufletul sau bun, precum si de aleasa sa preţuire cu care si-a dedicat meseria de dascăl, pregatind atatea si atatea generatii, invatandu-i la finalul pregatirii lor, să iubească tainele specialitatii sale.. Exista oameni care, odata ce au intrat in viata ta, raman o perioada de ani in amintiri eterne, lasandu-si amprenta asupra unor decizii pe care le-ai luat in viata, cu ajutorul lor..Mai mult, acesti oameni sunt si raman parte a unei temelii solide in pregatirea ta profesionala, cu tot ce presupune ea..Imaginea acestui emerit coordonator nu se va sterge niciodata din memoria mea..Regret nespus ca nu am putut sa onorez inscrierea mea la simpozionul de la Timisoara, pentru a ma intalni cu onorabilul meu coordonator-profesor..Poate asa a fost sa fie!!??..Imaginea lui pozitiva va ramane mereu in amintirea mea, dar sincera imi este inima, ca nu as fi dorit sa o asociez cu lacrimile mele de regrete eterne..Vesnica sa-i fie amintirea si Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!..--PltPauletAnca--Targu-Mures
Postat 20 Mai 2017, 14:23 de pltanca
Cu permisiunea Redacției Bihoreanul as dori sa lasati această postare. Aprecierile domnului dr. Cornuțiu cred că sunt valoroase și merită recitite! Mulțumesc Redacției! Condoleanțe familiei !!!
Depresivii, cei mai... ... Profesorul Gavril Cornuţiu, specialist în neuropsihiatrie, după ce a enumerat câteva personalităţi din istoria şi arta românească atinse de depresii severe, precum Avram Iancu, Mihai Eminescu ori George Călinescu, a surprins asistenţa afirmând că „structurile depresive sunt cele mai cinstite, harnice şi corecte dintre toate structurile de personalitate”, deoarece „muncesc” cel mai mult ca să-şi depăşească asemenea stări. „Depresia nu este neapărat o boală”, a spus dr. Cornuţiu, adăugând însă că ea este în strânsă legătură cu multe boli, în sensul că majorează cu 50% riscul unei boli cardiovasculare ori cu 30% pe cel al unei leucemii. Profesorul a făcut şi un excurs cultural în istoria lumii, spectaculos şi pertinent, nu din ambiţia de a epata, arătând că depresia există încă de la începuturile creştinismului, când omul a căpătat noţiunea de păcat, depresia evoluând apoi în funcţie de valorile societăţilor şi căpătând proporţii mărite pe măsura apropierii de epoca modernă, pentru ca în prezent să fie de intensitate maximă tocmai datorită faptului că omul este prizonierul propriei viteze. De asemenea, dr. Cornuţiu a opinat, şi nu fără argumente, că sărăcia nu este neapărat un factor determinant al depresiei, de vreme ce „în Somalia se moare de foame, nu de depresie, iar numărul persoanelor afectate de depresie este mult mai mare în ţările bogate decât în cele sărace”. Concluzia trasă? Depresia, de fapt, este o variabilă dependentă atât biologic, cât şi cultural, nu doar ori preponderent economic.
Postat 15 Mai 2017, 20:03 de ADINA
stele verzi pe pereti
stelele de mai jos,inseamna mason daca i convin cotidianului,daca nu inseamna ca i plac generalii(chestorii)
Postat 15 Mai 2017, 15:14 de User anonimizat
E nmatuit
E singurul medic din Oradea ce a inteles ca nu avem de luptat impotriva sangelui si a carnii,ci impotriva duhurilor si stapanirilor din locurile ceresti unde acum este mantuit.Carp in schimb,desi ****,e semintia ce a mers dupa al doilea vitel de aur asezat la Betel (...)
Postat 15 Mai 2017, 15:10 de User anonimizat
RIP
Odihneascase-n pace. Totusi e greu de crezut ca un doctor face infarct si la catva timp moare. Cu atata tehnica medicala, si atatea descoperiri, moare un om-medic. Sau atat i-a fost sortit, deci nu putem face mare lucru niciun alt om.
Postat 15 Mai 2017, 14:32 de Maricel
RIP
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
Postat 15 Mai 2017, 13:38 de andreimagheru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON