URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Decembrie 2014, 01:17

Primele victime ale zăpezii: Două tinere au murit pentru că salvatorii au ajuns prea târziu

Primele victime ale zăpezii: Două tinere au murit pentru că salvatorii au ajuns prea târziu foto: ziarelive.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea rea din ultimele zile a făcut primele victime în ţară. O tânără în vârstă de 25 de ani şi o femeie de 36 de ani, gravidă, au murit, după ce salvatorii au ajuns mult prea târziu la ele, din cauza nămeţilor şi viscolului.

Potrivit Digi24.ro, tânăra de 25 de ani, din localitatea Deleni, era a murit luni în jurul prânzului într-o ambulanță 4X4 blocată în nămeți în localitatea Bulboaca, din județul Vaslui.

Femeia era inconştientă la momentul primirii apelului prin 112, în stop cardio respirator, iar ambulanţa trimisă să o ajute a rămas înzăpezită în satul Bulboacă. Potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, la locul intervenţiei a fost trimisă, apoi, o şenilată din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar între timp chiar primarul localității Deleni a transportat-o pe fată până la ambulanța înzăpezită. Aici medicii au încercat resuscitarea ei, dar în zadar. Tânăra a murit, iar deocamdată nu se cunosc motivele pentru care aceasta a intrat în stop cardio respirator.

Cea de-a doua tragedie s-a petrecut luni după amiază în judeţul Constanţa. Femeia însărcinată în luna a opta era din localitatea Ostrov şi făcuse o complicaţie gravă a sarcinii, cauzată de tensiunea arterială mare. Din cauza condițiilor meteorologice, a durat până ce ambulanța din Tulcea a reușit să ajungă la ea și tot din această cauză, autoritățile au luat decizia să fie transportată către spitalul din Constanța. Gravida a intrat în stop cardio respirator în ambulanță, fără a se mai reuși salvarea ei, menţionează Digi 24.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza zăpezii şi a viscolului, luni seară la ora 21.30 erau închise circulației 20 de drumuri naționale și un tronson al autostrăzii A2, iar mai multe autoturisme erau blocate în trafic.

Conform agenţiei de ştiri Mediafax, drumurile naţionale pe care circulaţia a fost oprită din cauza viscolului sunt: DN2B Buzău - Galaţi, DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) - Babadag (jud. Tulcea), DN23 Focşani - Măicăneşti (jud. Vrancea), DN21 Brăila - Slobozia (jud. Ialomiţa), DN2N Bogza - Dumbrăveni (jud. Vrancea), DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu - Mărtineşti (jud. Vrancea), DN24 Tişiţa (jud. Vrancea), DN24D Tuluceşti - Vârlezi (jud. Galaţi), DN21A Bărăganu (jud. Brăila) - Ţăndărei (jud. Ialomiţa), DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) - Bârlad (jud. Vaslui), DN22D Horia (jud. Constanţa), DN22E I.C.Brătianu (jud. Tulcea), DN22F Izvoarele - Nalbant (jud. Tulcea), DN22A Cataloi (jud. Tulcea) - Saraiu (jud. Constanţa), DN24A Huşi - Murgeni (jud. Vaslui), DN24B Huşi - Albiţa (jud. Vaslui), DN25 Tecuci - Şendreni (jud. Galaţi), DN2F Bacău - Ivăneşti (jud. Vaslui) şi DN67C Novaci - Rânca (jud. Gorj).

Tot din cauza vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial.

Luni seară, ANM a emis cod galben de ninsori şi vânt în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, valabil până marţi la ora 6.00.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON