URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2014, 17:01

Poliţiştii cer judecarea denunţătoarei comisarului şef Ioan Brîndaş, prinsă din nou cu evaziune fiscală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Bihor au finalizat ancheta, iar luni au propus Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor trimiterea în judecată a afaceristei Gyorgy Monika (foto stânga), denunţătoarea fostului adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş.

Femeia de 39 ani, judecată deja în două dosare de evaziune fiscală, a fost arestată la sfârşitul lunii trecute, pentru a doua oară în decurs de un an, tot pentru aceeaşi acuzaţie. "Orădeanca este bănuită că, în perioada august 2013 - iulie 2014, ca administrator de fapt al unei firme orădene, a omis să evidenţieze în totalitate, în actele contabile ori în alte documente legale, diverse operaţiuni comerciale efectuate şi veniturile realizate din acestea, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 769.888,15 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

În acelaşi dosar, poliţiştii SICE Bihor au propus trimiterea în judecată şi pentru un comerciant din Piaţa Rogerius, Dumitru Baba (foto dreapta) şi el celebru, după ce, în 2010, a reclamat 11 poliţişti care l-au agresat în timpul unui scandal.

"Poliţiştii îl bănuiesc pe bărbatul de 46 de ani că, în perioada martie - aprilie 2014, în calitate de reprezentant al firmei administrate de Gyorgy, a achiziţionat din Ungaria şi Franţa utilaje agricole pe care le-a revândut în România, fără ca aceste operaţiuni să fie evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale ale firmei şi fără ca veniturile realizate să fie declarate organelor fiscale. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 43.535,47 lei", mai arată comunicatul Poliţiei.

În realitate, zice Bogdan Meşter, avocatul pieţarului, utilajele respective, două la număr, erau destinate pentru uzul propriu al familiei Baba, care are o fermă în judeţ. "Firma clientului meu nu poate face achiziţii intracomunitare şi, cunoscând-o pe Gyorgy, Baba a rugat-o să facă achiziţia celor două utilaje pe firma ei. Ulterior, aceasta a emis factură pe numele lui Baba, pentru suma plătită pe utilaje", a explicat avocatul, convins că acuzaţia poliţiştilor este, de fapt, o răzbunare pentru faptul că acesta refuză să renunţe la acuzaţiile de violenţă aduse poliţiştilor.

"Este vorba despre un dosar penal care se plimbă din 2010 între Parchet şi instanţe deoarece procurorii au încercat să-l claseze, iar soluţiile au fost infirmate de fiecare dată. Acum dosarul e din nou la judecători, în urma unei noi plângeri făcute de noi împotriva soluţiei de clasare", a explicat Meşter, hotărât ca, în cazul în care nu se va da o soluţie legală, să se adreseze CEDO.

Citiţi amănunte despre controversatul dosar al celor 11 poliţişti care i-au băgat în spital pe Dumitru Baba şi fiul acestuia în articolul: La loc comanda! 11 poliţişti, scoşi basma curată după ce au torturat doi orădeni, vor fi reanchetaţi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON