URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2018, 18:04

Pesta porcină face ravagii în România: Sunt suspiciuni la a doua fermă ca mărime din Europa, unde sunt 140.000 de porci!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pesta porcină face ravagii în România. Directorul DSV Brăila, Gicu Drăgan, a anunţat, vineri, că a doua fermă ca mărime din Europa, SC TEBU Consult, unde există aproximativ 140.000 de porci, este suspectă că ar fi contaminată cu virusul pestei porcine africane.

"Avem suspiciune de pestă porcină africană la TEBU Consult, a doua fermă ca mărime din Europa, unde sunt 135.000 - 140.000 de capete, în 3 ferme. Am trimis în cursul dimineţii probele la laboratorul naţional de referinţă şi aşteptăm rezultatele. În judeţul Brăila, avem deja confirmat virusul în alte trei ferme de porci", a declarat Gicu Drăgan, potrivit HotNews.ro, care citează Agerpres.

Fermele la care a fost confirmat deja virusul pestei porcine sunt Romsoci din Tichileşti, cu 35.000 de porci, unde vineri a venit confirmarea şi început uciderea animalelor, SC I.I. Ene Larisa Violeta din Berteştii de Jos, care a avut 504 capete, toate ucise săptămâna trecută, şi SC Prichindesa Pig SRL din Victoria, cu 1.451 de capete, de asemenea, ucise, mai arată sursa citată.

Şeful DSV Brăila a precizat că transmiterea virusului în fermele din Brăila s-ar fi putut face pe calea apei, pe Dunăre, dat fiind că fermele se aprovizionează din fluviu. El a subliniat că oamenii sunt atât de inconştienţi încât aruncă leşurile de porci bolnavi în fluviu.

"Inclusiv ieri a fost un cadavru de porc pescuit la Plaja Lipovenească, între Brăila şi Galaţi. Sunt cetăţeni inconştienţi, din cauza acestor oameni care au aruncat cadavrele în Dunăre, se întâmplă ce se întâmplă în acest moment, în aceste ferme din judeţul Brăila. Am ucis peste 29.000 de capete, tocmai în ideea de a proteja aceste ferme. Ne-am concentrat pe uscat şi virusul a venit pe apă", a precizat Drăgan.

Prefectul de Brăila, George Paladi, a mai declarat, potrivit Hotnews.ro, că în judeţul Brăila există 34 de focare de pestă porcină africană, în 19 localităţi, inclusiv municipiul Brăila, şi în trei ferme, până în prezent fiind eutanasiaţi 29.726 de porci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: ”Doreii” de la DSVSA-uri, Garda de mediu şi (multe) alte structuri de control
”"Inclusiv ieri a fost un cadavru de porc pescuit la Plaja Lipovenească, între Brăila şi Galaţi. Sunt cetățeni inconștienți, din cauza acestor oameni care au aruncat cadavrele în Dunăre, se întâmplă ce se întâmplă în acest moment, în aceste ferme din judeţul Brăila. Am ucis peste 29.000 de capete, tocmai în ideea de a proteja aceste ferme. Ne-am concentrat pe uscat şi virusul a venit pe apă", a precizat Drăgan.” 1. Somn ușor nomenclatură, numită politic, de la Garda de mediu! 2. O structură de control eficientă, acționează întotdeauna şi preventiv, respectiv se implică în identificarea şi stabilirea tuturor riscurilor şi a PCC (puncte critice de control) posibile. Nu doar prin impunerea unor anumiți consultanți. Evident, nu pe gratis. Tova Bitea Zoe, fost "Cabinet 2" la DSP Bihor, cadru (și) didactic la FMF Oradea, va poate explica; 2. Dacă bravii consilieri superiori SV din judeţe ca: Tulcea, Brăila, Galaţi, Bihor ş.a, ar fi verificat conform şi calitatea biologică a surselor de alimentare cu apă al fermelor de suine/animale, asemenea dezastre puteau fi uşor prevenite; 3. Oare don Gicu Drăgan o fi auzit ceva despre filtrarea biologică a apei. Dacă da, ce a păzit până acum? 4. Întrebarea de la pct. 3 este valabilă şi pentru unii dottore SV, numiţi politic, unii şi ”sub acoperire”, de la DSVSA Bihor, mari ”specialişti” în …siguranța alimentelor (unii şi în paradirea inginerilor TCPA competenți) pe care îi întreb dacă mai știu să asiste o fătare, să vindece un animal, adică dacă mai știu să își facă meseria? II. Asemenea dezastre pot fi și componente ale unui război hibrid. 1. Somn ușor ”gáuleiter” Klaus Werner Johannis! Fraierii, de bună credință, care te-au votat, nu au decât să mănânce carne de porc adus via comerț intracomunitar/import (inclusiv Ucraina, Ungaria, Germania, Polonia); 2. Somn ușor Eduard Hellvig! III. O concluzie amară: 1. Şi în cazul unora dintre nu puținele structuri de control din România, principiul: ”Omul potrivit, la locul potrivit”, se aplică parțial, sau în mică măsură. ”Statul paralel”, securisto-mafiot, știe de ce! 2. "Doar adevarul ne poate vindeca." Oana Zamfir (Stancu)-Antena 3.
Postat 25 August 2018, 17:00 de stefan
De aia
Pentru ca intelegerea Primarie-Nutrientul contine si alte elemente suplimentare: Nutrientul renunta de buna voie la ferma si se muta de bunavoie si nedilit de nimeni, pentru ca aveau un contract beton de concesiune cu Primaria pe n ani si legal aveau dreptul sa creasca porci sub nasul oradenilor, pentru ca cedeaza Primariei Oradea o suprafata de teren care va intra-n proprietatea Primariei imediat samd....
Postat 25 August 2018, 03:41 de cetateanbihorean
Poate că acum se înțelege de ce Nutripork a anunțat relocarea !?!
Pentru că Paszurik știa de anul trecut că urmează jihadul la porci !?! Acum va avea subvenții de stat pentru orice sacrificare, a devenit proprietar pe locul cu pricina și înlocuiește padocul cu apartamentul !?! Se pune întrebarea, de ce Bolojan i-a vândut terenul de sub fermă acestui "porcar" cu 8 Euro/mp, în timp ce alături de amplasament va fi un complex de locuințe și un parc industrial, unde metrul pătrat de teren se evaluează oficial la 100 Euro !?!
Postat 24 August 2018, 21:11 de CrisDumi
Pesta porcina va aduce creștere economică
Plata despăgubirilor se va face cu bani împrumutați, bani care vor fi apoi consumați de către beneficiarii despăgubirilor. Asta înseamnă capital pompat în economie și generator al tipului de creștere economică marca înregistrată PSD. Pentru mulțumirea partenerului ALDE, poporul va fi obligat să consume numai alimente impozitate după formula lui Vosganian. Deși ni se vorbea de oua s-a început cu porcii. Iar UDMR-ul își va lua partea leului din porcii importați din Ungaria.
Postat 24 August 2018, 19:32 de User anonimizat
psd&daia&dracnea
psd&daia&dracnea cea mai mare lepra pe spatele romaniei, romanilor. Toate despagubirile incompetentei, prostiei guvernarii le platesc eu, tu, noi. Guvernul nu are bani pentru despagubiri numai din buzunarul nostru, inclusiv cei din fonduri UE tot de la noi se aduna! Nu va raspunde nimeni pentru mizeria din tara? Nu la puscarie ci la gherla trebuie bagati astia. Nu e nimeni vinovat ca noi am ajuns sperietoarea europei?
Postat 24 August 2018, 18:41 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON