"Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2011 - octombrie 2014, 33 de suspecţi au constituit un grup infracţional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăţi comerciale de tip fantomă şi prin înregistrarea în contabilitatea altor societăţi a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, finalizate cu obţinerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat", arată un comunicat al structurii centrale a DIICOT.
Pentru dovedirea activităţii infracţionale, miercuri dimineaţă, au fost declanşate simultan 42 de percheziţii domiciliare, dintre care 6 în judeţul Bihor, două pe raza judeţului Dâmboviţa, 14 în judeţul Cluj, 10 pe raza judeţului Alba, 5 pe raza judeţului Timiş, 4 pe raza municipiului Bucureşti şi una în judeţul Călăraşi, mai arată documentul.
La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul BCCO Oradea, precum şi efective de jandarmi.
"Totodată au fost emise 40 de mandate de aducere pe numele suspecţilor şi a unor martori, în vederea audierii lor", mai arată comunicatul.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.