URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2020, 20:30

Pandemia grăbeşte digitalizarea. Persoanele fizice se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual de la ANAF prin sesiune video

Pandemia grăbeşte digitalizarea. Persoanele fizice se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual de la ANAF prin sesiune video foto generic, adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pandemia de Covid-19 şi măsurile de distanţare fizică necesare pentru evitarea răspândirii noului coronavirus grăbesc procesul de digitalizare al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Online, cu programare...

Potrivit unui comunicat al ANAF, începând din 11 august persoanele fizice se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual, de la distanţă, printr-o sesiune video pentru identificarea vizuală online.

"Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicaţiei dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV", se menţionează în comunicat.

În evenitualitatea în care solicitantul nu poate participa la sesiunea video la data şi ora stabilită, identificarea vizuală poate fi reprogramată în interiorul celor 10 zile.

Instrucţiuni de folosire

Persoanele fizice care solicită identificarea online vor primi din partea ANAF un email cu instrucţiuni privind modul de desfăşurare a identificării online şi regulile de conduită în timpul procedurii.

În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate cere informaţii care pot fi cunoscute doar de ANAF şi solicitant.

"În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge", a transmis ANAF.

Pe bază de verificări

Înrolarea online în SPV a persoanelor fizice, pe bază de nume de utilizator şi parolă, se poate face cu ajutorul numerelor de înregistrare a unor documente cum ar fi: decizia de impunere emisă după anul 2013; notificarea privind destinaţia sumei de 2% sau 3,5% din impozitul annual pe veniturile din salarii şi din pensii pentru susţinerea unităţilor non-profit sau a unităţilor de cult emisă după 5 martie 2018 sau altele.

SPV este un serviciu online oferit de ANAF contribuabililor, persoane fizice şi juridice.

Avantajul serviciului este că aceştia nu mai sunt obligaţi să se deplaseze la ghişeele ANAF pentru a verifica modul în care angajatorul le-a declarat contribuţiile de asigurări sociale, vor putea obţine, în timp scurt şi fără documentaţii suplimentare, informaţii cum ar fi fişa de rol ori certificatul de atestare fiscală şi vor putea depune on-line declaraţiile fiscale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Intenția e una, aplicabilitatea cu totul altceva.
Înregistrarea în SPV nu se poate face online, în lipsa unor acte mai vechi care nici nu meritau a fi păstrate, pentru că nu dovedesc nimic din relația persoanelor fizice cu ANAF. De ani buni deja, nu se mai emit decizii de impunere ... pentru că declarațiile persoanelor se fac pe proprie răspundere, nu prin impunere. În orice țară civilizată, ceea ce nu e cazul României Digitale, obținerea unui vod de înregistrare se face pe bază de CNP, o adresă de email și un telefon de contact ... care se transmit pe site-urile dedicate, prin sincronizare și corelare de date, confirmate de către utilizatori, în termen definit decrăspuns de la 30 minute la 48 ore. Doar în țara "neamului de traistă" se experimentează alte "formule", care nu au finalitatea așteptată. Așa cum merg lucrurile ... nici în 20 de ani nu o să se ajungă la înregistrarea contribuabililor într-o bază comună de date, care să cuprindă toate instituțiile publice cu care ar trebui să interferăm. Cum să mai circule "mica influență", dacă contribuabilii nu ar mai comunica direct cu funcționarii ?!?
Postat 14 August 2020, 09:32 de CrisDumi
doar ca casa de sanatate bihor
mergem ca boi cu dosare cu sina pentru concedii medicale ca in secolul trecut. alo domnu' prefect pana cand ne mai batjocoresc deconcentratele pe banii nostri ?
Postat 13 August 2020, 21:36 de Traian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON