URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2020, 20:30

Pandemia grăbeşte digitalizarea. Persoanele fizice se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual de la ANAF prin sesiune video

Pandemia grăbeşte digitalizarea. Persoanele fizice se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual de la ANAF prin sesiune video foto generic, adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pandemia de Covid-19 şi măsurile de distanţare fizică necesare pentru evitarea răspândirii noului coronavirus grăbesc procesul de digitalizare al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Online, cu programare...

Potrivit unui comunicat al ANAF, începând din 11 august persoanele fizice se pot înregistra în Spaţiul Privat Virtual, de la distanţă, printr-o sesiune video pentru identificarea vizuală online.

"Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicaţiei dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV", se menţionează în comunicat.

În evenitualitatea în care solicitantul nu poate participa la sesiunea video la data şi ora stabilită, identificarea vizuală poate fi reprogramată în interiorul celor 10 zile.

Instrucţiuni de folosire

Persoanele fizice care solicită identificarea online vor primi din partea ANAF un email cu instrucţiuni privind modul de desfăşurare a identificării online şi regulile de conduită în timpul procedurii.

În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate cere informaţii care pot fi cunoscute doar de ANAF şi solicitant.

"În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge", a transmis ANAF.

Pe bază de verificări

Înrolarea online în SPV a persoanelor fizice, pe bază de nume de utilizator şi parolă, se poate face cu ajutorul numerelor de înregistrare a unor documente cum ar fi: decizia de impunere emisă după anul 2013; notificarea privind destinaţia sumei de 2% sau 3,5% din impozitul annual pe veniturile din salarii şi din pensii pentru susţinerea unităţilor non-profit sau a unităţilor de cult emisă după 5 martie 2018 sau altele.

SPV este un serviciu online oferit de ANAF contribuabililor, persoane fizice şi juridice.

Avantajul serviciului este că aceştia nu mai sunt obligaţi să se deplaseze la ghişeele ANAF pentru a verifica modul în care angajatorul le-a declarat contribuţiile de asigurări sociale, vor putea obţine, în timp scurt şi fără documentaţii suplimentare, informaţii cum ar fi fişa de rol ori certificatul de atestare fiscală şi vor putea depune on-line declaraţiile fiscale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Intenția e una, aplicabilitatea cu totul altceva.
Înregistrarea în SPV nu se poate face online, în lipsa unor acte mai vechi care nici nu meritau a fi păstrate, pentru că nu dovedesc nimic din relația persoanelor fizice cu ANAF. De ani buni deja, nu se mai emit decizii de impunere ... pentru că declarațiile persoanelor se fac pe proprie răspundere, nu prin impunere. În orice țară civilizată, ceea ce nu e cazul României Digitale, obținerea unui vod de înregistrare se face pe bază de CNP, o adresă de email și un telefon de contact ... care se transmit pe site-urile dedicate, prin sincronizare și corelare de date, confirmate de către utilizatori, în termen definit decrăspuns de la 30 minute la 48 ore. Doar în țara "neamului de traistă" se experimentează alte "formule", care nu au finalitatea așteptată. Așa cum merg lucrurile ... nici în 20 de ani nu o să se ajungă la înregistrarea contribuabililor într-o bază comună de date, care să cuprindă toate instituțiile publice cu care ar trebui să interferăm. Cum să mai circule "mica influență", dacă contribuabilii nu ar mai comunica direct cu funcționarii ?!?
Postat 14 August 2020, 09:32 de CrisDumi
doar ca casa de sanatate bihor
mergem ca boi cu dosare cu sina pentru concedii medicale ca in secolul trecut. alo domnu' prefect pana cand ne mai batjocoresc deconcentratele pe banii nostri ?
Postat 13 August 2020, 21:36 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON