URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2021, 17:11

O medalie de bronz şi alte două clasări fruntaşe pentru spadasinii LPS Bihorul la Naţionalele de copii (FOTO)

O medalie de bronz şi alte două clasări fruntaşe pentru spadasinii LPS Bihorul la Naţionalele de copii (FOTO) Cel mai bun rezultat, din partea LSP Bihorul, l-a avut spadasinul Gabriel Popa, care s-a clasat pe locul 3 la U13
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii de la LPS Bihorul Oradea au reuşit să obţină o medalie de bronz şi două clasări între primele opt poziţii la întrecerile Campionatul Naţional de Scrimă pentru Copii, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 28 - 30 iunie la Sala Floreasca de la Bucureşti.

Antrenorul Andrei Timoce a participat cu un total de 19 sportivi, la patru dintre cele şase probe de spadă, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut Gabriel Popa, locul 3 şi, implicit, medalia de bronz, în cadrul categoriei U13 masculin.

Poziţii fruntaşe, dar în afara podiumului, le-au mai obţinut şi Andrei Raţ Tarţia, locul 5 la aceaşi categorie U13 masculin, şi Ana Muntean, situată pe locul al 6-lea, la categoria U13 feminin.

La U13 masculin au participat 47 de spadasini de la 15 cluburi, iar în semifinale au ajuns patru sportivi din tot atâtea oraşe ale ţării.

Astfel, pentru medalia de aur s-au luptat un bucureştean (Alexandru Dina), un constănţean (Eduard Doicaru), un craiovean (Sebastian Toma) şi un orădean (Gabriel Popa).

Câştig de cauză a avut, în cele din urmă, tânărul reprezentant al şcolii craiovene de scrimă Sebastian Toma (LPS Craiova), care l-a întrecut în ultimul act pe Alexandru Dina (CS UNEFS Bucureşti) cu 10-8. Medaliile de bronz au fost obţinute de Eduard Doicaru (CS Farul Constanţa) şi Gabriel Popa (LPS Oradea).

Tot la U13 masculin, Dragoş Barbur a ocupat locul 10, iar Mihnea Tămăşan, poziţia a 14-a.

În concursul feminin de la categoria de vârstă 12-13 ani, care a adunat la start 61 de spadasine de la 15 cluburi, Ana Muntean a ocupat locul 6, într-o competiţie dominată de bucureştence şi, în special, de sportivele legitimate la CSŞ Steaua.

Câştigătoare a fost stelista Natalia Constantin, care a reuşit să treacă în semifinale de colega sa de club, Melissa Tuta, cu 10-5, pentru ca în ultimul act să dispună cu 10-3 de o altă componentă a roş-albaştrilor, Daria Yousoufian. Medaliile de bronz au revenit Melissei Tuta (CSŞ Steaua) şi Dianei Avramescu (CSŞ Quarto Bucureşti).

Orădeanca Ana Muntean s-a oprit în sferturile de finală, ratând podiumul la o tuşă, scor 9-10, în faţa Melissei Tuta.

La aceeaşi categorie, Mara Mazilescu, de la LPS Bihorul, a ocupat locul 9.

La categoria 10-11 ani, de la LPS Bihorul cel mai bine s-a situat Elena Tămăşan, pe poziţia a 14-a, în timp ce Ana Moca a terminat pe locul 20.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON