URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2015, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adio, Sanyi!

După 15 ani petrecuţi la cârma Consiliului Judeţean Bihor, ca preşedinte şi vicepreşedinte, liderul UDMR Alexandru Kiss a fost scos pe tuşă doar în cătuşe.

Urmărit mai bine de un deceniu de SRI şi de DNA, Kiss a fost dovedit, în cele din urmă, cu denunţurile foştilor asociaţi, care au descris modul în care “groful” UDMR şi principalul său partener, Alexandru Mudura, au colectat şpăgi de 4,3 milioane euro din favorizarea firmelor Keviep şi Selina, şi din căpuşarea CET-ului orădean.

„Curentaţi” cu monopol

Are dreptate Prefectura să se opună asocierii prin care orădenilor li se oferea curent mai ieftin?

Deşi prefectul a invocat exclusivitatea rezervată Electrica prin Legea energiei, forţând municipalitatea să-şi suspende decizia, asocierea cu RCS&RDS era perfect legală, astfel că Zoltan Teszari insistă să se autorizeze pentru a furniza orădenilor electricitate la cel mai scăzut preţ.

Bă(tăli)ile Felixului

Miza principală a referendumului din 14 iunie este alipirea Băilor Felix la Oradea, pentru ca turismul să devină un motor al dezvoltării economice locale.

Reabilitarea staţiunii presupune investiţii de 25 milioane euro în următorii 5 ani, în scopul creşterii numărului turiştilor la peste un milion pe an şi a veniturilor oraşului cu minim 3 milioane euro annual.

Unirile Oradiei

Istoria o arată: Oradea a înflorit graţie unificărilor succesive între aşezările de pe malurile Crişului.

Prima şi cea mai însemnată „fuziune” s-a petrecut în secolul XIX, când, după 100 de ani de insistenţe, patru orăşele au devenit unul singur, iar în secolul următor municipiul a înglobat, pe rând, satele Ioşia şi Episcopia.

Vino cu un prieten!

Ilie Bolojan crede că unirea cu Sînmartin va deveni realitate dacă pe 14 iunie fiecare orădean care a votat pe 10 mai aduce încă un alegător la urne.

Susţinut deschis de firmele din turism, de marii angajatori şi de notabilităţile din toate domeniile, primarul s-a întâlnit săptămâna trecută cu peste 500 de orădeni de rând pentru a-i convinge să voteze pentru Oradea Mare.

Ponta, banii înapoi!

Lăsată fără banii pentru plata unor lucrări, o comună din Bihor a bătut Guvernul în instanţă.

Înalta Curte a obligat cabinetul Ponta să restituie Primăriei Căbeşti o sumă alocată de predecesorul său, Mihai Răzvan Ungureanu, dar pe care el a “confiscat-o” în prima zi de guvernare.

TIME OUT

Atelierul Mirelei

După mai bine de un deceniu la pupitrul ştirilor - întâi locale şi apoi naţionale - şi doi ani de absenţă din viaţa publică, orădeanca Mirela Vaşadi a revenit pe sticlă. De data aceasta, însă, jurnalista realizează un proiect de suflet.

În fiecare săptămână, în direct din platourile TVR 2, în cadrul unor discuţii cu specialişti şi vedete, Mirela le propune telespectatorilor teme legate de dezvoltarea personală. „Trebuie să căutăm echilibrul în viaţă, să ne iubim, nu să fim mereu în conflict”, descrie vedeta dezideratele emisiunii numite „Atelierul vieţii”.

BIHOREANUL sare-n apă!

Ziua de 13 iunie poate fi una cu noroc pentru copiii grădiniţei ce aparţine Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea.

Ca să poată amenaja un loc de joacă în aer liber, care acum lipseşte cu desăvârşire, conducerea şcolii a mizat pe Swimathon, evenimentul unde orădenii sunt invitaţi să înoate pentru o cauză, iar astfel să adune donaţii de la cei dornici să ajute.

BIHOREANUL a decis să sară la apă în sprijinul „grădinarilor”, aşa că însuşi directorul ziarului, jurnalistul Mircea Chirilă, va înota pentru cauză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Amenda pt. Oradea dupa referendum
Atentie. Amenda de mediu pentru distrugerea zonei naturale a lacului termal din Baile 1 Mai, care va fi data de catre nerespectarea si luarea masurilor de protectie a zonei respective si va fi data Primariei care detine in gestiune spatiul. Asa incat e bine sa ne unim dupa ce se da amenda. Daca ne unim Primaria Oradea inainte de amenda, Primaria se va plange ca nu mai au bani de alte lucrari caci trebuie platita amenda ca sa nu se ajunga la penalizari suplimentare. Iar suma va fi una consistenta pe mai multi ani. Dar e mai bine sa ne facem ca nu stiam de problema asta, decat sa se puna pe tapet de acum, nu?
Postat 08 Iunie 2015, 13:17 de mateiluc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON