Maica Mina, evazionista
Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, Maria Bădilă, e acuzată de procurorii DIICOT că a spălat "ochii Dracului" printr-un cont al lăcaşului de cult. Stareţa a fost trimisă în judecată pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată după ce s-a constatat că, în schimbul unui comision de 14%, a "albit" aproape un milion de lei învârtiţi la negru de o firmă de produse farmaceutice.
Hoţii de căldură
Termoficare Oradea a declanşat vânătoarea consumatorilor frauduloşi de apă caldă şi căldură. Modernizarea reţelelor a scos la iveală racorduri neautorizate atât la consumatori bugetari, precum Stadionul FC Bihor şi Direcţia de Tineret şi Sport, cât şi la simpli orădeni, cum sunt proprietarii Palatului Apollo sau cei ai caselor din strada Griviţei.
Unificarea, între da şi ba
Dezvoltarea economică şi fiscalitatea sunt temele predilecte atât pentru susţinătorii, cât şi pentru opozanţii unirii între Oradea şi Sînmartin. În vreme ce scepticii susţin că fuziunea va mări impozitele din comună la nivelul celor din oraş, primarul Ilie Bolojan afirmă că dezvoltarea ambelor zone va fi stimulată de punerea în comun a atuurilor economice şi turistice.
Secretele drumarilor
O analiză a lucrărilor din ultimul deceniu dezvăluie de ce sunt proaste drumurile din Bihor. Autorităţile nu au fonduri, reguli care să îndepărteze cârpacii şi strategii de întreţinere, risipind puţinii bani pe reparaţii costisitoare şi trucând uneori licitaţii, iar mulţi drumari sunt nepricepuţi, neutilaţi şi lacomi, furând la materiale şi manoperă.
Fără undă verde!
Trei proiecte derulate de Primăria Oradea şi finanţate cu fonduri europene au rămas fără avizele obligatorii ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor. Pentru că municipalitatea a început lucrările înainte să-l obţină, APM Bihor a refuzat să-şi dea acordul pentru defrişările de pe şantierele aquapark-ului, parcării subterane din strada Independenţei şi amenajării dealului Ciuperca.
Tărâmul nimănui
Parcul Natural Cefa a rămas de peste un an fără administrator care să vegheze la protejarea zonei. După ce a reziliat contractul de administrare al Romsilva la cererea acesteia, Ministerul Mediului nu mai caută un alt îngrijitor pentru una din cele mai spectaculoase arii protejate din Bihor.
Golf cu piciorul
O mână de pasionaţi din Bihor pun bazele primului club de fotbal-golf din ţară, la Kings Land Ineu. Apărut de circa un deceniu la nivel internaţional, noul sport poate fi descris ca o versiune mai lejeră şi distractivă a golfului, jucată însă cu mingi de fotbal şi, evident, cu piciorul.
ANL te dă de gol
Agenţia Naţională pentru Locuinţe a "scăpat" pe internet datele personale ale tuturor chiriaşilor. În loc să-şi asume greşeala şi să-i sancţioneze pe vinovaţi, reprezentanţii ANL au preferat să şteargă urmele ilegalităţii, iar apoi să acuze BIHOREANUL de minciună.
Cetate pe gătate
Descoperirile arheologice amână termenul de predare a lucrărilor din Cetatea Oradea. Cu toate că recepţia lucrărilor va fi făcută abia în decembrie, fortificaţia va fi deschisă parţial circuitului turistic în luna iunie. În paralel, primăria caută soluţii pentru reabilitarea zidurilor cu fonduri europene.
TIME OUT
Operă cu o capodoperă
Orădenii au prins gustul operei şi par să-şi dorească tot mai multe astfel de spectacole. După ce în toamna anului trecut au umplut sala mare a Teatrului Regina Maria pentru a asista la monumentala Aida a lui Giuseppe Verdi, melomanii sunt invitaţi la asiste la Trubadurul aceluiaşi uriaş compozitor. Şi de această dată, organizatorii aduc pe scenă solişti de seamă din ţară şi din Italia.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.