URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vinovaţi, dar salvaţi

Parchetul Curţii de Apel a închis dosarul accidentului aviatic din 2009, în care au fost cercetaţi piloţii care aduceau invitaţii magnatului Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc. Cercetaţi pentru încălcarea îndatoririlor de serviciu şi punerea în pericol a siguranţei zborului, piloţii Bogdan Cătălin Milea şi Ioan Robert Zomoniţă au scăpat pe motiv că, deşi au ratat aterizarea, au scos avionul în decor pentru a evita o explozie ce putea provoca moartea lor şi-a pasagerilor.

Cruciada maidanezilor

Regulamentul privind gestionarea maidanezilor recent adoptat de Consiliul Local a declanşat războiul între voluntarii SOS Dogs şi municipalitate. În vreme ce ONG-ul se pregăteşte să atace în instanţă actul ce permite eutanasierea animalelor la o săptămână după capturare, Primăria va promova un al doilea regulament, care impune inclusiv sterilizarea câinilor cu stăpân.

La mâna turnătorilor

O turnătoare a Securităţii dovedită printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă rămâne în continuare judecătoare la Curtea de Apel Oradea. Deşi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că în tinereţe a colaborat cu Securitatea, judecătoarea Maria Galeş poate scăpa fără probleme după ce a declarat contrariul pe proprie răspundere, singura "pedeapsă" pe care o riscă fiind imposibilitatea de a avansa în funcţie.

Războiul cu seceta

Lipsa prelungită a ploilor a lăsat localnicii din mai multe comune bihorene fără apă pentru animalele din gospodării. Arşiţa de peste vară a distrus culturile, distrugând 85% din producţia de porumb, 80% din cea de floarea soarelui şi 65% din recolta de soia, fapt care va duce la scumpirea alimentelor.

Festival fără egal

Pregătiţi bani de bilete: a 18-a ediţie a Festivalului-Concurs Săptămâna Teatrului Scurt se anunţă absolut fabuloasă. Teatrul Regina Maria, care va prezenta patru premiere proprii, a invitat cele mai mari trupe din ţară şi patru din străinătate, cu alte 28 de spectacole. Concomitent, publicul va avea, gratis, cinematecă în aer liber, mini-festival de jazz şi târg de carte.

Turism pe risc

Tragedia din Cetăţile Ponorului, unde un orădean şi-a pierdut viaţa într-o prăpastie, scoate la iveală un adevăr neglijat: traseele montane sunt pericol public. Drumeţii care bat cu pasul Apusenii o fac pe riscul lor, pentru că autorităţile "uită" să întreţină marcajele, indicatoarele şi echipamentele de siguranţă.

ORADEA NOASTRĂ
Clădiri vechi, reguli noi

Centrul istoric e, neîndoios, cel mai importante brand al Oradiei. Pentru toţi - de la turişti şi autorităţi până la orădenii de rând - este evident însă că zona cea mai veche a oraşului păstrează prea puţin din strălucirea de altădată.
Palatele părăginite de vreme şi de indiferenţa oamenilor contrastează cu imobilele renovate, iar pentru a reduce impresia neplăcută municipalitatea lucrează la un nou regulament, pentru a impulsiona proprietarii să-şi refacă faţadele. Iar pe cei care nu vor, să-i facă să vrea!

Un nou început

Start de campionat: FC Bihor ţinteşte Liga I, iar Luceafărul promovarea propriei pepiniere. BIHOREANUL vă prezintă noutăţile din vestiarele celor mai importante cluburi de fotbal ale judeţului şi obiectivele cu care pornesc la drum în sezonul 2012-2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La mâna turnătorilor
Gunoaie de oameni!!!!Nu stiti numai sa patati numele unor oameni care intr-adevar au muncit pe branci sa ajunga unde au ajuns. Tu, mucoasa de jurnalista, te-ai documentat inainte de a scrie articolele?Ai citit macar despre vremurile si timpurile de atunci?Jurnalista analfabeta si ziar de 2 bani!!!!!
Postat 04 Septembrie 2012, 02:06 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON