URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2023, 11:25

Marcel Boloș contemplă la demisie: „Nu poți să te joci cu finanțele României” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a afirmat la Digi24 că a vrut să-și dea demisia, iar acest lucru rămâne în continuare o opțiune, în contextul în care nu poate să avanseze cu punerea în practică a unor măsuri prin care să se reducă deficitul economic al țării, care va ajunge la „cote alarmante”.

Ministrul a făcut aceste afirmații miercuri în cadrul emisiunii „Interviurile Digi 24”. 

Referitor la demisie, Boloș a afirmat: „Da, am spus acest lucru. Ministrul de Finanțe are o responsabilitate anume. A fost o discuție verbală. Am spus că, dacă noi, la nivel intern, nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul”.

El s-a referit și la faptul că nu a avansat cu setul de măsuri menite să redreseze finanțele țării. Marcel Boloș a dat de înțeles că nu exclude demisia de acum încolo. „Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate, astfel încât să avem această ajustare și reintrare într-o normalitate. Nu neg în continuare. E dreptul meu. Dacă nu putem să facem nimic”, a afirmat el la Digi24.ro. 

Ministrul Finanțelor a spus că deficitul bugetar ar ajunge la cote alarmante, potrivit unor simulări făcute de Comisia Europeană, și că s-ar putea suspenda alocările de fonduri europene. „Vreau să spun apăsat că simulările făcute de Comisia Europeană pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”, a explicat Boloș.

Interviul integral dat de Marcel Boloș la Digi24:

Înainte de a prelua portofoliul de la Finanțe, Marcel Boloș a fost ministrul Fondurilor Europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Pleaca...du te...
Pleacaaaaa..cu zimbetuul parsiv si pervers!Sper sa nu ajungi primar aici...Du te repede...Domnul cu tine!
Postat 15 Septembrie 2023, 11:20 de grigore
Nu trebuie să-și dea demisia.
După succesul de zilele trecute, când a mai îndatorat țara cu 3 miliarde Euro pentru că nu a putut să colecteze decât vreo 40% din taxele și impozitele prevăzute ... trebuie pur și simplu dat afară și să i se interzică de a mai lucra vreodată la stat, cu bani publici.
Postat 15 Septembrie 2023, 06:16 de KP
Pinonel...
Armata era de un an și patru luni... În al doilea rând, dacă pui un popă la finanțe, face ce știe el mai bine... adică... Îngroapă...
Postat 14 Septembrie 2023, 21:27 de Taxi-driver
sus e Domnul si va vede
cum e aia cu nu marim nici o taxa ? trebuie marite si economia impinsa cat mai adanc in criza ( masuri prociclice), risipa bugetara este si ramane la cote maxime si trebuie crescuta, sunteti in sevraj asa-i ? asta e motivul pentru care acum ii dati in cap la propriu ecomoniei care mai produce taxe asa-i ? sa moara imm-uriel si pfa-urile acolo e clar restul inca se mai discuta. https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/vine-vara-bine-mi-pare-hai-sa-mergem-la-formare-functionarii-merg-la-cursuri-cu-familia-pe-banii-bihorenilor-4395682/
Postat 14 Septembrie 2023, 13:21 de Traian
Aforisme.
„Nu poți să te joci cu finanțele României”. Pai tocmai v-ati jucat si va jucati in continuare. Ce e cu risipa aia de bani la stat? Pe care vreti sa le acoperiti cu mariri de taxe!
Postat 14 Septembrie 2023, 13:07 de nihil
Daca n-aveai urechi, ti-ar cadea clopu' pe ochi!i!
Cum dreaqu ajunge un neica-nimeni, magazioner ,,la baza", (si) ministru de finante?! ,,In anul 1986 Bolos M. a picat la admitere la ISE Cluj, apoi a fost incorporat in armata "lunga" la Motatei in Oltenia, unde majoritatea perioadei a petrecut-o la ferma unitatii ca supraveghetor de animale.(un loc "caldut" si la propriu si la figurat). Dupa un an si sase luni de stagiu militar, a trecut in rezerva si nu mai era in stare sa spuna tabla inmultirii din cap. In 1988 nici nu a dat admitere din acest motiv. A revenit cu tentative de accedere la facultate in 1990 cand a incercat de data asta la geografie-istorie, crezand ca e mai usor! Din pacate a picat iar! Intre timp a lucrat ca gestionar la Cooperativa de consum din Mariselu si ocupandu-se de aprovizionare a intrat in relatii cu un coleg de langa Oradea. Acesta l-a pus pe fir cu Secretarul Primariei Oradea Dacin, care "lua" numai de la candidati recomandati de oameni de incredere. Asa a ajuns Bolos in Oradea, iar intre timp portile facultatilor s-au deschis pentru :gestionari, secretare, militieni, vamesi, etc.(banul sa iasa). Acesta e traseul in perioada 86-93 de care Bolos se fereste sa vorbeasca!" https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bolos-5-in-1-100784.html
Postat 14 Septembrie 2023, 11:51 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON