URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2022, 08:30

Maestro pizzaiolo, Vincenzo Izzo, se alătură proiectului Graf fEAT. în acest weekend

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 25-27 martie, în bucătăria Graf va găti un invitat special, venit din Roma. Este vorba despre Vincenzo Izzo, un maestru pizzaiolo, care a lucrat în mai multe restaurante de talie mondială și este pregătit să-și împărtășească experiența bogată cu echipa restaurantului orădean.

În weekend continuă, de fapt, proiectul Graf fEAT., în cadrul căruia au fost inițiate parteneriate cu restaurante de renume atât din țară, cât și din străinătate. Dacă în primele ediții focusul a fost pe burgeri, de data aceasta vedeta va fi pizza. Drept urmare, în cadrul evenimentului vor fi disponibile preparate în ediție limitată, printre care: Margarita di Buffala Campana, Broccoli e Salsiccia e fuso di 5 Formaggi, Patate Guanciale e Tartuffo, Mortazza, Amalfitana, Friarielli e Salsiccia sau Vegetariana dell'Orto.

Dincolo de denumirile italiene, se ascund variante inedite de pizza, care au la bază un aluat echilibrat și combinații savuroase de ingrediente.

„De exemplu, vom avea o specialitate cu broccoli rabe sau rapini, o legumă cruciferă verde, specifică zonei meditaraneene. În combinație cu salsiccia, faimoșii cârnați italienești, va ieși o combinație de care sunt convins că oaspeții noștri vor fi încântați. Bineînțeles, vor exista și variante pentru fanii brânzeturilor, dar și pizza cu creveți (Gamberi) sau fructe de mare (Amalfitana). Vincenzo este cu adevărat un maestru în ceea ce face și suntem convinși că va aduce plusvaloare în proiectul nostru, Graf fEAT.”, ne-a povestit Laviniu Alafi, managerul Graf.

În completarea specialităților culinare, echipa Graf vă recomandă două spumante Carastelec, Friza Rose, respectiv Friza Alb. Ambele aparțin unei crame locale, care și-a propus să producă preponderent spumante și vinuri efervescente. Crama este situată într-una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din tară, în apropierea masivului muntos Măgura Şimleului, numită și insula cristalină a Transilvaniei.

Absolvent al Școlii de Bucătărie Alma, o instituție prestigioasă la nivel european, Vincenzo Izzo va fi prezent în Oradea în cele trei zile ale proiectului, pentru a asista staff-ul intern la procesul de preparare a specialităților.

Pizza în ediție limitată va fi disponibilă în restaurant, dar și pentru livrare, fie prin sistemul propriu (pe bază de comandă telefonică, la 0754 991 133), fie prin platformele partenere Glovo și Tazz.

Pentru a rămâne la curent cu noutățile Graf, vă recomandăm să îi urmăriți pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, dar și pe site-ul lor: www.restaurantgraf.ro.

Comenzi: 0754 991 133

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON