URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2022, 17:22

Lucrările la bazinele didactice de înot din Bihor: 6 din 7 nu sunt finalizate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu excepţia unuia singur dintr-un total de şapte, bazinele didactice de înot începute de fosta conducere a Consiliului Judeţean Bihor nu au fost finalizate nici în primul an al celei actuale. Lucrările sunt mai avansate la bazinele din Nucet şi Valea lui Mihai, pe când la Ştei şi Salonta abia au trecut de jumătate.

O dare de seamă privind stadiul lucrărilor a fost făcută de CJ Bihor marţi, printr-un comunicat care aminteşte că bazinul de înot din Săcueni a fost finalizat şi predat în administrarea Primăriei acestui oraş în primăvara anului trecut.

Lucrările la bazinul didactic din Nucet au ajuns la un stadiu de execuţie de 80%. "Au fost montate gresia şi faianţa şi au fost finalizate instalaţiile electrice şi sanitare. Urmează montarea obiectelor sanitare, a linerului pentru piscină şi a elementelor decorative. Termenul de finalizare este februarie", arată CJ Bihor.

Complexul din Valea lui Mihai este realizat, de asemenea, în proporţie de 80%, termenul de finalizare fiind stabilit în luna aprilie.

Pentru bazinul din Beiuş, lucrările se află la un stadiu fizic de 75%. "Constructorii au terminat exteriorul clădirii, au fixat linerul pentru piscină, iar montajul gresiei şi al faianţei se apropie de final. Urmează turnarea scărilor de evacuare. Complexul va fi gata în luna martie", transmite CJ Bihor.

Potrivit acestei instituţii, proiectul din Marghita va fi gata tot în luna martie, lucrările ajungând la un stadiu de 70%: "Au fost realizate instalaţiile electrice şi sanitare şi urmează finalizarea exteriorului, iar mai apoi turnarea scărilor de evacuare".

Bazinele din Ştei vor fi gata în luna aprilie, iar în Salonta, în luna iulie, la ambele construcţii lucrările ajungând la un stadiu de 60%.

Fosta administraţie a judeţului, prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, a planificat construirea de bazine didactice de înot în oraşele Săcueni, Beiuş, Ştei, Marghita, Salonta şi Valea lui Mihai (complexe cu două bazine de dimensiuni de 25×12.5 metri, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune), precum şi în Nucet (un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m).

Bugetul alocat pentru întregul proiect este de 35,7 milioane de lei, iar cu excepţia oraşului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localităţi firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cseke unde esti
tovarasul cseke unde esti acuma? parca anul trecut t-ai laudat ca esti cel mai tare din parcare...dar nici cu birta nu-mi este de ... 2 ani de zile se caca pe ei sa renoveze bazinul olimpic
Postat 04 Ianuarie 2022, 19:56 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON