URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2013, 18:24

Lucia Varga a primit un minister cu acte în regulă: Guvernul s-a reorganizat pe şest şi are acum 19 ministere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Portalul Gândul a dezvăluit, vineri, că, după şapte luni în care i-a ţinut în plan secund, premierul Victor Ponta le-a pus în mână miniştrilor delegaţi Constantin Niţă, Maria Grapini şi Lucia Varga câte un minister în toată regula: cu sedii separate, personalitate juridică, Corp de Control, direcţii independente şi chiar câte un compartiment de informaţii clasificate. Totuşi, noile structuri îşi păstrează denumirea de "departamente".

Practic, structura Guvernului a fost schimbată prin trei Hotărâri de Guvern, iar acum Executivul este compus din 19 ministere. Cei trei miniştri îşi păstrează titulatura de miniştri delegaţi, dar se rup complet de "ministerele-mamă".

Astfel, Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură primeşte 140 de funcţionari din cei 744 ai Ministerului Mediului, patru maşini cu 500 de litri de combustibil lunar, pe lângă cele ale demnitarilor, şi, în subordine, Agenţia Naţională pentru Pescuit, comisariatele silvice şi Romsilva şi Administraţia Naţională Apele Române, ministrul fiind singurul decident asupra şefilor acestora.

Ministerul Mediului, condus de Rovana Plumb, rămâne cu Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Administraţia Rezervaţiei "Delta Dunării", Administraţia de Meteorologie, Fondul de Mediu. Lucia Varga pleacă din Ministerul Mediului şi cu doi secretari de stat: Ionuţ Iuga pentru Ape şi Gelu Puiu pentru Păduri.

Potrivit unor surse politice citate de Gândul, schimbarea s-a făcut la cererea lui Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, care şi-a dorit să fie independent de ministrul de la Economie, Varujan Vosganian.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Informare pentru blonda Lucica !?!
SE fură "ca-n codru" pădurile din Bihor. De sâmbătă dimineaţa devreme panp duminică pe la prânz, este o hărnicie entuziastă prin păduri, unde se taie într-o zi cât în tot restul săptămânii, se încarcă şi se duce acasă de cine e orientat. Cu chitanţă evident la ... 50%, pentru cine se interesează pe drum, iar restul de 50%, fără chitanţă, pentru cine apucă !?!
Postat 29 Iulie 2013, 13:45 de Carp III
TREBUIE sa recunoastem ca e prea mult pentru noi saramanii cu atata mizerie pana in GAT !
asta este POLITICA lipsita de crestinism dar cu ea in GURA precum PORCUL cu maragatitarele :))))))) asta sustine poprul Roman , mizerii si mizerii sociale ! TREBUIE sa recunoastem ca e prea mult pentru noi saramanii cu atata mizerie pana in GAT !
Postat 29 Iulie 2013, 10:43 de PPPUUUUTTTTEEEE
AMANTUL LU LUCICA
Bravo LUCICA ai reusit sa faci dintr-un sofer ,care si-a finalizat studiile la 50 de ani ,in calitate de amant si sofer al d-nei ministru a ajuns sef serviciu inspectie din A.B.A. CRISURI ORADEA .ESTI TARE D-NA MINISTRU ,AI BIFAT SI TU O REALIZARE IN ACEST MANDAT! BRAVO.......................
Postat 29 Iulie 2013, 01:46 de A.B.A CRISURI
”Asta-i pofta ce-am poftit”
1. ”Autoritatea morală a unui om politic nu se păstrează decât printr-un singur mijloc. În viaţa privată să fii întotdeauna corect, în viaţa publică să fii întotdeauna dezinteresat.” - Titu Maiorescu. 2. Dnă deputat: în calitate de şefă OF a PNL şi membru USL, ce propuneri legislative aveţi în cazul acelor: a) foste nore, care după ce s-au folosit din plin de soacrele lor mulţi ani, inclusiv în buna creştere şi educare a propriilor copii, le-au batjocorit constant şi părăsit, respectiv le mai doresc şi moartea? b) ”mame” iresponsabile divorţate, care după ce şi-au segregat proprii copii de taţii lor, cu ajutorul a tot felul de ”binevoitori” segregaţionişti cointeresaţi, respectiv i-au crescut în spirit antitată, şi transformat în cazuri sociale, fiinţe extrem de fragile şi copiii cu IQ mult scăzut? Întrebare valabilă şi pentru alte pseudo-amazoane.
Postat 29 Iulie 2013, 00:03 de stefan
te fuzti , nu te fuzti, tot baba ajungi!
te fuzti , nu te fuzti, tot baba ajungi!
Postat 28 Iulie 2013, 20:33 de te fuzti , nu te fuz
Tanda cu manda....
Uitati-va putin la ea!!!!!Te ia cu ras din orice directie..ce-a facut???? (...)
Postat 27 Iulie 2013, 19:32 de eu
ne invata altii scoala vieti !!
la cum arata bine sau rau decid fiecare :) individual si personal fara sa ne spuna noua, si ce falci are fata de cum avea , in viata personala sigur ii merge bine, in cea PROFESIONALA pe cine il DOARE , nu prezinta interes pentru un MINISTRU mai putin COMPETENT fata de ASTEPTARI :))) .Exista productie dar in comparatie cu anii PDL istilor cand evaziunea era STEMA ROMANIEI , sigur a aobtinut un "EXCENDENT" similar PROFITULUI in PRIVAT , deci TOV. FALCI 2013 are tot simtul responsabil in fata PENALISTILOR ! ASTA nu o absolva de comiterea unor abuzuri conform celor care le au simtit pe pielea lor :)>
Postat 27 Iulie 2013, 19:02 de scoala vieti :))
catre tovarasa lucia varga
tovarasa lucia varga va rog sa spuneti 1 (un) lucru pe care l-ati facut de cand sunteti ministru da....nu aveti ce atunci macar 1 lucru bun in viata dvs?
Postat 27 Iulie 2013, 18:29 de vasile frectzie
CREDETI ca U>E. nu vede, e mai pervesa ne intinde IMPRUMUTURILE
si daca s ar presupune in strainate ca RROMI fura si Romania da rezultate slabe, de unde mai pot FURA ei, avem in PARLAMENT idioti ? CREDETI ca U>E. nu vede, e mai pervesa ne intinde IMPRUMUTURILE si va ramane cu bogatia aganisita dar nu in ACTE :))))) vai de capul vostru neam de HOTI , asa se distruge o TARA cu DROGATI .
Postat 27 Iulie 2013, 10:00 de DROGATII CONDUC ROMA
suntem un popr infestat cu hotia , de ce ?
ok , copacii nu i taiem ca s a exagerat in taierea lor dar productia ce faceti cu ea , dati in presa ca sunteti CINSTITI si pe la SPATE furati, cum vine asta ?!!! fac orice sa banul din hotie sa iasa, de ce ? ROMANUL daca nu FURA nu mai are rost sa traiasca :))). EXACT problema asta o avea si cu guvernul BOC , inseamna ca noi MINTIM ca sa aducem fonduri nerambursabile,ce vom constui pe MINCIUNA, ? nimic , vom intretine HOTIA altora in fonduri nerambursanbile, REPUTATIE de HOTI la U.E. NU rromi fura ci ROMANIA la ordinul GUVERNULUI , atentie !!
Postat 27 Iulie 2013, 09:53 de asa cere guvernul
numai un PROST crede ca IN USL sunt CINSTITI.
ce credeti ca va face un parazit, trantor de BUGETAR, va incasa SPAGA , traditia "bani murdari" care le au cumparat o functie in politica pe urma mai in varf, ajung toate jegurile in Parlament, de ce ? Se va respecta cutuma PENALA, atat .Va instiga la infractiuni CONTINUATE, RUSINE USL ! ATI promis ca o sa faceti , si o sa ne scapati de imprumuturi si uite ce primim, ECONOMIE SUBTERANA agresiva
Postat 27 Iulie 2013, 09:04 de JEGURI PENALE
inghitim cupru si zinc din cauza tramvaielor , inghitim gaze de la masini
de ce platim MINISTRI femei asa numai sa se tina in TOCURI si fite de BABILON !! AM scapat de UDREA si vin altele si altele care dau din PIX si MINTE zero !! NOU ne trebuie EXPERTI , oameni cu viziune, GOSPODARI nu HOTI si evazionisti, paraziti de BUGETARI !!!
Postat 27 Iulie 2013, 09:01 de o nieca nimeni
inghitim cupru si zinc din cauza tramvaielor , inghitim gaze de la masini
da o incolo * ce a facut concret cati brazi s au plantat, cum mentine apele curate, ce face cu poluarea nociva din mediu , m am saturtaade mizerii care vor doar o functie si in rest ne omoara, pleaca javra USL ista, DEMISIA! O neica nimeni care da din gura si cam ata, tu nu vezi ce se intampla in Romania ?Ne mit cu tupeu exact ca guvernul BOC, nu avem experti la ce bani platim, de ce ? ROMANII sunt escrocati de orice jeg social care si a cumparat o functie in Guvern !!! Vorba lui Basescu au ajuns soferii , mecanici, oieri in Parlament ! USL o gasca de smecheri,atat ! au un TUPEU si fura si fura dand vina pe PDL ! se exploateza padurile cu fructe si lemn dar nu o sa i vedeti autorizti sau sa platesca TAXE dam SPGA la USL isti si gata D-na MINISTRU s a facut sunteti un OM tare BUN ca ne lasati sa furam :))).ORICARE MINISTRU este COMPLICE la cat fura ROMANI sa le dam inchisoarea pe viata , sa raspunda daca ii platim !
Postat 27 Iulie 2013, 08:58 de o nieca nimeni
Loc pentru toti lipitori de afise ai partidelor
La urma urmei, in guvernarea USL am ajuns sa avem 586 de parlamentari, 19 ministere, 1 milion de bugetari, acelasi Basescu la comanda serviciilor, parchetelor si partial instantelor, inca un frate al PDL cu alta denumire care sa fie nava de avarie, etc. In loc sa se simplificelucrurile s-au complicat si mai mult in sensul in care coruptia este in crestere iar responsabilitatea institutiilor statului in scadere, pensiile sunt tot atat de mici ca doar inflatia a depasit reparatia, impozitele pe imobile au crescut cu 300% iar taxele cu 100%, asa ca in loc de bine e mai rau. Devine evident ca buba care creste trebuie sa se si sparga, ceea ce inseamna cel mult doi ani dupa Vocea Strazii. Asta inseamna un nou ciclu, cu procurori si militieni care se ascund pe la rude miloase ca in 1989-1990, judecatori care fug in avocatura si bugetari care isi vand surplusul facut din spagi, dar si politicieni care vor prefera sa se retraga in firme fara clienti decat sa stea in calea suvoiului de nemultumiti.
Postat 26 Iulie 2013, 22:11 de Juji
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON