URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2015, 23:36

De două ori loterie: Un tânăr de 25 de ani a depus 13 bonuri câştigătoare de la… pariuri sportive

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Suma mică, de doar 6 lei, extrasă la Loteria bonurilor din 13 aprilie a dat naştere unui număr mare de câştigători. Un tânăr de 25 de ani din judeţul Timiş a anunţat că a depus la ANAF nu mai puţin de 13 bonuri obţinute după ce a jucat la pariuri sportive.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, tânărul a făcut anunţul pe Facebook. Acesta se numeşte Robert Hriscu şi a şi filmat o parte din cele 13 bonuri câştigătoare, toate în valoare de fix 6 lei, postând înregistrarea pe contul său de socializare. "Am cu ce", a răspuns acesta, după ce a fost întrebat de unul dintre prietenii săi de pe reţeaua de socializare dacă se laudă cu performanţa.

Tânărul este din oraşul Sânnicolau Mare şi marţi s-a prezentat la sediul Administraţiei Finanţelor Publice pentru a depune cerere de revendicare a câştigurilor la Loteria bonurilor fiscale.

Suma de 6 lei s-a dovedit norocoasă pentru mii de români. Potrivit directorului adjunct al ANAF Timiş, Mircea Călin, în judeţul Timiş aproximativ 80 de persoane s-au prezentat la sediul instituţiei pentru a anunţa că au bonuri fiscale câştigătoare la Loteria bonurilor fiscale.

De exemplu, nu mai puţin de 351 de persoane au depus, marţi, cereri la direcţiile de finanţe din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, prin care revendică premii la Loteria bonurilor fiscale. În Oradea, până la ora 14, 35 de persoane se prezentaseră la sediul Finanţelor pentru revendicarea premiilor.

Câştigătorii au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi ridica premiile, iar pentru aceasta ei trebuie să depună la sediul Finanţelor Publice bonurile câştigătoare în original, o cerere tip şi o copie a actului de identitate.

După cum se ştie, la prima extragere organizată pentru Loteria bonurilor fiscale de către Ministerul Finanţelor şi ANAF, care a avut loc luni, în a doua zi de Paşte, au fost declarate câştigătoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei.

Persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu această valoare, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie acordate în maximum 3 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON