"Locuri bugetate nu au mai rămas libere, ci doar locuri cu taxă", a precizat, vineri, pentru BIHOREANUL, prorectorul responsabil de admitere, Simona Trip. În total, Universitatea a scos la mezat 3.608 locuri la licenţă şi alte 2.410 la masterat.
Pe site-ul admiterii, datele privind numărul exact de înscrişi nu au fost actualizate pentru toate facultăţile. Însă, conform datelor parţiale, la licenţă, cei mai mulţi înscrişi sunt la Facultatea de Protecţia Mediului şi la cea de Ştiinţe Socio-Umane, la fiecare existând peste o sută de dosare înregistrare. La polul opus sunt facultăţile de Litere şi cea de Teologie, care au sub 25 de înscrişi.
La programe de masterat, cei mai mulţi înscrişi sunt la Medicină, la Ştiinţe Economice, în timp ce cele mai puţin atractive programe sunt la Teologie şi Arte.
Pentru a deveni studenţi, cei înscrişi la facultate trebuie să-şi şi confirme locurile. Astfel, abia luni Universitatea din Oradea va şti, concret, câţi boboci va avea în următorul an universitar. Cert este că, faţă de admiterea din toamna lui 2013, când la licenţă s-au înscris 721 de studenţi, iar la masterat 355, acum instituţia are mai mulţi înscrişi.
După admiterea din vară, Universitatea din Oradea are, confirmaţi, 2.540 de boboci la studii de licenţă şi 1.107 la masterat.
Pe de altă parte, sâmbătă, la Universitate începe cazarea studenţilor în cămine. Tinerii care au depus o cerere în acest sens sunt aşteptaţi la cămine de la ora 8, pentru a-şi primi şi confirma locul, plătind taxa de cazare pentru luna octombrie. Cei care se află pe listele de rezerve vor fi cazaţi marţi, în limita locurilor disponibile. În total, Universitatea are 1.200 de locuri disponibile în cămine, iar în acest an au fost depuse 1.800 de cereri de cazare.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.