URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2013, 11:01

La 3 ani de la moartea Patriciei Aktaa, părinţii aşteaptă încă răspunsul legat de malpraxis: "Vrem corectitudine"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi pe 24 mai s-au împlinit 3 ani de la moartea Patriciei Aktaa (foto), micuţa de 5 anişori care s-a stins la spitalul de Boli Infecţioase după o intoxicaţie cu Salmonella, părinţii nu au primit încă un răspuns clar legat de cazul de malpraxis pe care îl acuză.

"Ne-am pierdut fetiţa în urma unei toxiinfecţii alimentare tratată necorespunzător, deci vorbim despre un malpraxis care urmează să fie demonstrat, folosindu-ne de mijloacele legale. Unul dintre aceste mijloace este cea de-a doua expertiză medico-legală care trebuia să fie făcută la Institutul de Medicină Legală de la Timişoara, de care ţine Bihorul, care a refuzat însă efectuarea expertizei, pe motiv că deja s-au pronunţat destui medici în prima expertiză. Am solicitat, atunci, să se desemneze un alt centru de expertiză, dar şi Clujul a refuzat, pe motiv că nu este răspunderea celor de acolo. Astfel, mergem direct la Institutul Mina Minovici dn Capitală", descrie mama copilei, Delia Scorţe, stadiul anchetei.

Nemulţumită că medicii timişoreni au refuzat să se exprime vizavi de cazul Patriciei, femeia a lansat un apel la adresa specialiştilor care vor efectua următoarea expertiză legală, cerându-le să fie imparţiali.

04 Delia Scorte_1.jpg"Vrem corectitudine. Noi cerem să nu ţină cont de faptul că cele două doctoriţe (Lenard Ildiko şi Georgeta Călinescu, de la secţia de Boli Infecţioase, acuzate de malpraxis - n.r.) le sunt colege de breaslă, pentru că există tendinţa să se favorizeze între ei. Eu nu vreau favoruri, dar fiecare om să îşi plătească greşelile", afirmă mama Patriciei (foto).

Cum se ştie, cazul Patriciei Aktaa a stârnit vâlvă după ce fetiţa a ajuns intoxicată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului TBC, în luna mai 2010, pentru că a mâncat cremeş la o aniversare în familie, la fel ca alţi 11 participanţi. Dintre toţi, însă, ea nu a supravieţuit, iar medicii au decretat că a fost o infecţie cu Salmonella, care, pe fondul imunităţii slăbite, a omorât-o.

Familia, însă, a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă şi neglijenţă împotriva celor două doctoriţe care au tratat-o, Lenard Ildiko şi Georgeta Călinescu. Cea din urmă este acuzată că nu a luat măsuri împotriva bolii care o mistuia pe copilă nici când aceasta avea 42 de grade febră şi că a dispus tardiv transferul la Spitalul de Copii, când Patricia n-a mai putut fi salvată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
NU POTI DA DIAGNOSTIC DE AUTOPSIE CITIND DOAR UN ARTICOL !
Parintii au TOT DREPTUL sa afla adevarul ! Se stie ca exista multe cazuri de malpraxis. Daca se va dovedi ca medicii au facut totul cum trebuia si cand trebuia si cu toate astea copilul nu s-a putut salva, parintii vor accepta si se vor impaca cu gandul, DAR DACA SE VA DOVEDI CA CINEVA A FACUT MALPRAXIS atunci va trebui judecat ! Daca cineva a fost vinovat in moartea fetitei NU E VOIE LASAT SA SCAPA cu basma curata !
Postat 30 Mai 2013, 12:06 de Robesi
sa fim SERIOSI IMUNITATEA nu ti o dau MEDICII !!
pe fond cauza INFECTIEI nu apartine DOCTORITELOR si stiu ele cat rezista ORGANISMUL slab imunizat al copilului, ma mir ca la autopsie nu s au DEPISTAT carente care su scazut IMUNITATEA, expunerea la eforturi supraomenesti pentru un copil, o viata fara PROGRAM de CRESTERE, sa fim SERIOSI cauza MORTII esi este mult mai GRACA decat credem unii. UN copil ESTE o responsabilitate MATERNA privin cresterea si manifestarea la CARENTE si nu i DAI CREMAS , nici adulti nu rezista la el :)))) POATE ca genele ei nu erau pentru clima din Romania, si nici alimentatia care au dus la CARENTE SEVERE !!!
Postat 30 Mai 2013, 08:00 de asa a fost sa fie !
oare
Cei 10 pacienti salvati de la moarte de cele doua doctorite le-au spus multumesc si le-au dat un buchet de flori (NUBANI ) ? Au fost internati 11 cu toxiinfectie ! 10 au scapat si fetita desi a avut acelasi tratament a murit din cauza citez " pe fondul imunitatii slabite " Ar fi bine sa vedem si succesele nu numai esecurile . Fara cele doua doctorite am fi avut 11 victime nu una .
Postat 30 Mai 2013, 00:00 de dan
nu o trage nimeni la raspundere, infectia a survenit in urma neglijentei ei ?!!
care este cauza efectului ? la infectia care o avea fetita in ea ce trebuia un medic sa faca sa SUFFLE ?!!
Postat 29 Mai 2013, 17:40 de pe mama nu o targe
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON