URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2011, 11:41

Ioşia a capitulat: Toate asociaţiile au semnat cu CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toate cele 46 de asociaţii de proprietari din Ioşia, care până de curând se încălzeau pe apă geotermală furnizată de Transgex la preţul de 103 lei pe gigacalorie, au semnat contracte de furnizare a energiei termice cu CET, au anunţat vineri reprezentanţii Electrocentrale.

"Urmare a acestui fapt s-a reluat furnizarea apei calde de consum şi a agentului termic pentru încălzire către toţi consumatorii din zona Ioşia Nord. Totodată, ne cerem scuze, încă o dată, de la toţi cei afectaţi în aceste zile, de disconfortul creat", se arată în comunicatul CET.

În baza unei hotărâri de Consiliu Local, Electrocentrale a preluat începând cu 1 decembrie de la Transgex cele trei puncte termice din Ioşia care deservesc 46 de asociaţii de proprietari. Acest lucru a strânit nemulţumirea membrilor asociaţiilor vizate. Locuitorii se încălzeau până atunci pe bază de apă geotermală la un preţ de 103 lei pe gigacalorie şi urmau să plătească în prima iarnă după trecerea la CET 193 lei pe gigacalorie, iar din primăvară 235 lei ca toţi ceilalţi orădeni.

Revoltaţi de dublarea costului la încălzire, orădenii din Ioşia au refuzat să încheie contracte de prestări servicii cu Electrocentrale. În ciuda somaţiilor repetate, în joia de dinaintea Crăciunului doar 18 asociaţii avea semnate contracte cu CET. Aşadar, în acea zi Electrocentrale a tăiat apa caldă la cele trei asociaţii de proprietari, cele mai mari. 

"Noi am preluat punctele termice din Ioşia începând din luna decembrie şi nu putem furniza servicii fără să avem încheiat un contract. Adică putem, dar riscăm ca la prima factură să ne trezim cu refuz de plată şi să nu ne recuperăm banii", a explicat directorul Electrocentrale, Dragoş Gligor.

Sistarea apei calde i-a determinat pe locuitorii din Ioşia să se răzgândească, aşa că marţi 35 de asociaţii semnaseră deja contractele, iar joi doar două mai urmau să-şi prezinte actele la CET pentru a nu rămâne fără căldură şi apă caldă de Anul Nou.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
io si ia
si ce viteji erau iosiotii condusi de drogatul de vuscan.... acum vin si cersesc caldura la pret dublu...
Postat 01 Ianuarie 2012, 23:12 de asd
Geotermala
pentru Wall, sa stii ca geotermia ar acoperi cel putin jumate din Oradea daca nu aproape intregul oras, nu degeaba au venit nemtii pe vremea lui Filip cu proiecte ca sa treaca toata incalzirea Oradiei pe apa geotermala dar s-au lovit de refuzul mafiotilor din primarie pentru ca CET-ul s-ar fi desfiintat iar mafiotii ramaneau cu buzunarele goale. Solutia ar fi sa-i dam jos pe mafiotii din primarie ca nu se gandesc decat la buzunarele lor si sa-i aducem inapoi pe nemtii care au realizat proiectul geotermal
Postat 01 Ianuarie 2012, 12:00 de Neo
asta e mostenirea ce o avem - MINCIUNI
geotermala nu stiu cit de viabila este (sigur exista studii in acest sens), dar eoliana si panouri solare/fotovoltaice nu sunt rentabile in Bihor (TEAPA) , iar daca nu se poate produce energie la nivel local,vom fi obligati sa o aducem din Dobrogea, pina la urma , prin intermediari, si pretul acesteia ar creste la fel de mult cerere mare/oferta prea mica pt a face fata la toata tara, numai capitala ar consuma toata energia renovabila produsa la nivel national - beneficul ar ajunge numai la firmele de studii/proiectare/avize ale smekerilor politicieni/servitorii lor
Postat 31 Decembrie 2011, 15:19 de exista alternative?
asta e mostenirea ce o avem
aste e mostenirea ce ne-a lasat-o Filip,PSD etc., alte optiuni pe termen scurt nu exista, ramine de vazut daca pe termen lung se pot schimba lucrurile; trecerea centralei pe gaz nu e rea, dar e importanta o negociere a gazului in favoarea cetatenilor (dat fiind faptul ca acest lucru nu e posibil din cauza guvernului de la Bucuresti), iar daca nu pregatiti o alternativa: trecerea pe lemn/peleti etc. Romania dispune de multe camupri si dealuri nelucrate, someri multi, eliminati birocratie si plantati paduri de salcam , in caz de nevoie Romania sa aiba resurse energetice din lemn care aduc numai beneficii:poluare redusa,ecologic etc. dar bineinteles , cu asa ceva nu ar mai castiga smekerii din contracte, odata ce aceste resurse sunt nationale
Postat 31 Decembrie 2011, 15:12 de exista alternative?
Geotermala, eoliana, panouri solare: astea sunt alternativele viitorului
@Neo & oradean: subscriu afirmatiilor voastre pentru ca sunt cat se poate de adevarate si sunt gata sa ma alatur oricarei forme de protest pentru acest abuz si crime impotriva umanitatii, pe numele de scena CET Oradea (aflat in subordinea Primariei Oradea). Semnalez faptul ca de Craciun (cel putin) cartierul Rogerius a fost acoperit de zgura si cenusa de la CET. Presa nu spune nimic, prin urmare nu ma astept ca Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, sau cea Judeteana sau cate alte institutii bugetare avand acelasi scop declarat de Protecţie a Mediului or mai fi, de ce nu, Ministerul Mediului și Pădurilor, sa fi sanctionat in vreun fel poluarea. Bine ca primesc salarii, subventii si masini 4x4 de la buget. Ministerul Mediului și Pădurilor ar trebui desfiintat! Tocmai cei din minister si din institutiile subordonate sunt primii care defriseaza padurile si polueaza mediul sub paravanul institutional. Sunt jaf si hotie legiferate.
Postat 31 Decembrie 2011, 09:09 de Wall
xy
Dictatura
Postat 30 Decembrie 2011, 15:54 de xy
Pierderile CET platite de oradeni
Zilele trecute ma uitam la declaratiile de avere si interese a sefilor de la CET, de pe site-ul primariei si am inteles de unde provin pierderile care ziceau ei ca sunt doar de 40%. Dar pierderile sunt mult mai mari, datorita gaurilor negre datorate conducerii CET-ului, mafiei din primarie si a consiliului local.
Postat 30 Decembrie 2011, 15:40 de oradean
Concurenta si Monopol
Se pare ca mare e mafia din primarie si consiliul local si nu se urmareste deloc interesul cetateanului acestui oras ci interesul celor din conducerea acestui oras precum si sefilor de la CET. Acesti mari escroci nu vor sa auda de firme concurente cu CET precum Transgex sau alternative la incalzirea orasului pentru ca stiu ca ei pierd si noi locuitorii vom da mai putin bai pe caldura si apa calda daca s-ar fora apa geotermala asa cum se intampla in Ungaria de exemplu sau alte state europene. Ar trebui sa ne unim toti impotriva lor sa facem un referendum pentru ca nu se mai poate asa, o sa dam tot salaru pentru o nenorocita de Centrala expirata care are pierderi de 100% si pe care tot noi le suportam.... Se pare ca o revolutie locala e singura solutie... sa-i dam jos pe toti mafiotii din primarie care ne saracesc si isi bat joc de noi. Referitor la trecerea CET-ului pe gaz, vom lua o teapa si mai mare, pt. ca gazul se scumpeste si vom platit mai mult, deci ne va ajunge cutitul la os in curand, de aceea fratilor trebuie sa facem ceva, nu sa stam nepasatori si sa platim bani grei acestor mafioti ca sa le prospere lor afacerile.
Postat 30 Decembrie 2011, 14:38 de Neo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON