URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2020, 19:06

Iohannis: Vom fi obligaţi să reinstituim starea de urgenţă, dacă ritmul de infectare şi presiunea pe spitale cresc (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la responsabilitate, marți, într-o nouă declarație de presă legată de problemele generate de pandemia de coronavirus, în care a spus și că dacă ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ, autoritățile vor fi nevoite să reinstituie starea de urgență.

„Cred că nimeni nu-și mai dorește să ne confruntăm cu o nouă stare de urgență, dar vom fi obligați să luăm această măsură în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ", a spus președintele.

Iohannis a spus că majoritatea românilor a respectat în continuare regulile, dar "din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toţii".

„Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre să stopăm definitiv epidemia și să ne reluăm un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți”, a spus președintele, arătând că în caz contrar, există în mod real risctul „de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor”.

„În acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri", a mai avertizat el.

Între altele, Iohannis a criticat și informațiile false care circulă pe internet, precizând că "tot felul de iresponsabili" răspândesc, "unii din inconştienţă, alţii din rea-voinţă, dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetăţenilor".

"Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidenţa, erodează autoritatea statului şi pot crea breşe, afectând solidaritatea şi responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăşi cu bine această perioadă dificilă", a arătat acesta.

De asemenea, președintele a lansat săgeți și către PSD, spunând că este „foarte grav că unii politicieni încurajează nerespectarea legilor”.

„Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba, mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid”, a spus el.

Președintele a concluzionat că, în perioada următoare, prioritățile sunt „menținerea sănătății cetățenilor noștri și relansarea economică” și a spus că „suntem pe drumul cel bun!” „Trebuie doar să continuăm, cu fermitate, cu înțelepciune, și să ne unim eforturile pentru a depăși această criză și pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim!”, a arătat Iohannis.

Vezi întreg discursul în filmulețul de mai jos!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
scortosul
Aproape 3900 de morti la circa 10.3 milioane, nu pare tragedia apocaliptică propăvăduită, probabil cu comorbidități.
Postat 22 Mai 2020, 09:17 de oradeaveche
sUEDIA... MANDRIE, INFUMURAREA, PROSTIE
https://ziaristii.com/un-mit-spulberat-modelul-suedez-de-7-zile-suedia-e-tara-europeana-cu-cei-mai-multi-morti-pe-cap-de-locuitor/?fbclid=IwAR1hgQpyWBBR3nSNjH0PQhF-bEvsyXxOUaETykyxU4DzKZgrYeFYSYnLwz0
Postat 21 Mai 2020, 16:26 de scortosul
scortosul
Tu ai pomenit Suedia, ce să-ți fac. Focare? Gen spitalul premiat de președinte? Nimeni nu-i perfect.
Postat 20 Mai 2020, 15:55 de oradeaveche
Superficialii!
Superficialii care privesc din putul gandirii compara civilizatia suedeza cu cea damboviteana. Acolo legea este intiparita de 500 de ani in mintea si sufletul oamenilor si toti stiu ca trebuie respectata, altfel patesti la greu, asemenea si in Germania. La noi vine ccr si spune ca legea(legile facute chiar de ei) este aleatorie in functie de cine se afla la guvernare. Nu mai vorbim de performatele sistemelor de sanatate! cat despre numarul de morti ar fi acum, fara masurile de izolare la nivelul miliaonelor! Nimeni nu a impus izolarea celor cu HIV?AIDS caci poate ar fi fost etradicata mizeria raspandita doar in medii de promiscuitate. Eu nu imi permit sa compar Romania cu Suedia, Germania caci este ca si cum as compara catarii cu caii, si nu seamana numai vazute din avion fara binoclu! Eu am vorbit desre reizbucnirea focarelor acolo unde se renunta la masurile de preventi!
Postat 20 Mai 2020, 15:20 de scortosul
@Sandu2100
Daca ascultai clipul de mai sus, poate ai fi inteles despre ce vorbeam. Lui Iohannis i-au trebuit sase ani ca sa inteleaga ca politruc e de rau, nu de bine.
Postat 20 Mai 2020, 12:33 de 1x1
Coronavirus
Conform PortalMed România a depășit pragul de 1000 de decese cauzate de COVID-19. Părerea mea este că se va ajunge inevitabil la restituirea stării de urgență la cum se desfășoară lucrurile. Nimeni nu poartă mască, nimeni nu respectă distanțarea socială.
Postat 20 Mai 2020, 12:18 de mariuta88popovici
scortosul
Suedia cu o societate deschisă are 0,3% din populație diagnosticați și 0,03% decese, departe de dezastrul propăvăduit de latura radicală. Dar să vorbim despre Germania unde Merkel dădea cert 60-70% din populație infectată dar ce să vezi are aproximativ 0,2% din populație diagnosticați în condițiile în care au cel mai ridicat grad de testare. Deși circa 300000 de morți la nivel global sună primejdios încă se moare dublu de Hiv/Aids iar procentual îi insignifiant să oprești o planetă.
Postat 20 Mai 2020, 11:22 de oradeaveche
Oradeanbihor
Era pt 1x1 , el nu a înțeles cate mandate poți să ai în România
Postat 20 Mai 2020, 09:52 de Sandu2100
o GRAMADA PROSTITA...
o GRAMADA PROSTITA CARE UN SESIZEAZA DIFWERENTA INTRE AVERTIZARE SI AMENINTARE! PSD A STRICAT MINTILE ROMANILOR. pANDEMIA cORONA19 AFECTEAZA INTREGA PLANETA, NU NUMAI Romania. Nimeni nu a trimis pe nimeni la munca in Germania, Austria, GB,...... oamenii au decis sa fuga la munca chiar si din localitati carantinate. Da, da se putea organiza mai bine activitatea in aeroporturi daca situatia cu transportul la locurile de munca nu ar fi aparut peste noapte. Nu stiu cat de exagerata este situatia cu Covid19, ceea ce stiu este ca se moare cu el sau cu ajutorul lui si se moare greu! In tari laudate pentru revenirea rapid la o normalitatea relative fara masuri de preventive reapar focare(vezi China, Suedia, Olanda,..) daca cineva doreste sa mai testeze Covid19 este rugat sa o faca dar fara sa oblige si pe altii sa participle la dorintelke lui, asa sa o faca pe persona fizica si poate sa mearga la Vadu Crisului in colonia de rromi sa se pupe cu toti virusatii si pentru siguranta preeluarii virusului pot incerca niste pupaturi cu schimb de lichide!
Postat 20 Mai 2020, 09:51 de scortosul
Jo napot ca nu mai pot.
Dace rău a zis johannis? aaaa Jo napot și acum crepati toți revizionisti, la ce sa candideze, uni de pe aicea ori sunt prosti ori sunt trolli ori amândouă și încă ceva trebuia sa o votezi pe Veorica un prost găsește întotdeauna unul și mai prost care sa îl admire, în rest respectați ce a spus johannis înspre binele vostru și al nostru și lăsați conspirațiile care vin de la moskova și mitingurile unor trolli apropiați de rusnaci și video chatiste care noaptea își baga mijlocul apoi ziua creează diversiuni în piață și incita la violenta.
Postat 20 Mai 2020, 09:06 de sss
oradeanbihor
Face și el ce poate în funcție de interese, a dat drumu la muncitori că doar nu putea zice nu Germaniei, a primit electoratul făcând coridoare că doar nu era să-l lase afară. Nu mă așteptam la mai mult de la cel ce luase primăria cu ajutorul PSD și fusese candidat de premier din partea USL. Oportunism. Cât despre virus evident că a existat dar a fost exagerat din diverse motive, a venit la țanc că doar nu mai puteau invoca o criză a creditelor, prea se cheltuia nesăbuit bani ce nu există.
Postat 20 Mai 2020, 06:25 de oradeaveche
@ sandu
Despre al doilea mandat vorbesc, si ultimul.
Postat 19 Mai 2020, 22:13 de oradeanbihor
1x1
Da n-ai aflat, Iohannis e la al doilea mandat.
Postat 19 Mai 2020, 22:12 de Sandu2100
Sictir..
Am votat Iohanis ca sa nu iasa idioata presedinte.. mare greseala.. si nu, nu sunt paranoic nici nu cred in teoria conspiratiei. Consider ca virusul gripal de acum e mai periculos si mai agresiv decat in alti ani dar nu e cazul sa pedepsim si sa falimentam o tara intreaga pentru asta. Problema e ca am avut de ales intre doi idioti, doar ca atunci stiam numai de unu.
Postat 19 Mai 2020, 22:01 de oradeanbihor
"Acum sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României"
Iohannis vorbind de politruci! :)))
Postat 19 Mai 2020, 20:35 de 1x1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON