URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2023, 12:43

Investiție americană de 1,6 milioane dolari în Oradea: o stație modernă de neutralizare a deșeurilor medicale

Investiție americană de 1,6 milioane dolari în Oradea: o stație modernă de neutralizare a deșeurilor medicale (sursa foto: Stericycle România)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Subsidiara din România a Stericycle Inc., o companie americană care operează în 16 țări, a deschis în Oradea o stație pentru neutralizarea deșeurilor medicale.

„Cea mai modernă”

Potrivit unui comunicat al Stericycle dat publicității joi, investiția s-a ridicat la 1,6 milioane dolari, iar unitatea din Oradea, amplasată în Parcul Industrial I din Șoseaua Borșului, este „cea mai modernă unitate de procesare a deșeurilor medicale a companiei, din România”. Capacitatea noii facilități este ridicată, putând procesa anual 800 tone de deșeuri medicale.

„Tehnologia implementată în noua unitate crește viteza, eficiența și sustenabilitatea în procesul de tratare a deșeurilor medicale”, precizează Stericycle.

Tratarea deșeurilor medicale este un domeniu puternic reglementat, de mare importanță pentru sănătatea publică.

Operator regional

Stația din Oradea, „cea mai avansată instalație de procesare a deșeurilor deținută de Stericycle în țară”, este deja funcțională și furnizează servicii de profil atât unităților medicale publice, cât și private, nu doar din Bihor, ci din întreaga regiune de nord-vest.

„Noua noastră unitate este o investiție importantă pentru sectorul sanitar, fiind una dintre cele mai moderne unități de procesare a deșeurilor medicale pe care o avem în România. Folosim aici cele mai noi tehnologii din domeniu, oferind un sprijin important industriei medicale din regiune, deservind spitale și unități sanitare publice și private”, afirmă directorul general al Stericycle România, Iulia Nartea.

Grijă pentru oameni și mediu

Potrivit acesteia, noua stație utilizează abur sub presiune și temperaturi ridicate pentru a steriliza și decontamina deșeurile medicale colectate de la instituțiile sanitare din zonă, metodă care „permite eliminarea riscului de infecție, protejând astfel comunitatea locală și mediul înconjurător”.

Proiectul noii stații din Oradea a fost inițiat în urmă cu doi ani, aceasta fiind a șaptea stație de acest fel a Stericycle din România, care colaborează cu aproximativ 17.000 de unități de sănătate și are peste 300 de angajați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON