URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2016, 10:27

Inspectorii sanitar-veterinari din Bihor au închis provizoriu sau definitiv 100 de unităţi de producţie şi comerţ cu alimente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În baza legislației româneşti și europene, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, ca autoritate competentă în domeniul siguranței alimentelor și sănătății animale, a desfășurat în perioada 20 iulie – 30 august mai multe controale pentru verificarea modului de respectare a normelor în acest domeniu, aplicând în urma controalelor inclusiv sancţiuni extreme, precum suspendarea sau interzicerea activităţii a 100 de unităţi.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de şeful Direcţiei, Remus Moţoc, în această perioadă au fost efectuate peste 150 de controale la unităţi de cazare şi alimentaţie publică situate în zonele de interes turistic din județ, precum și pe principalele căi de circulație, au fost desfăşurate controale pentru prevenirea si combaterea falsificării mierii de albine și a produselor apicole (inclusiv la 20 de stupine, fiind verificați peste 120 apicultori), pentru verificarea modului de respectare a condițiilor sanitar-veterinare referitoare la producerea ouălor și a produselor din ou lichid (25 controale la ferme de păsări, centre de ambalare şi depozite alimentare).

De asemenea, inspectorii au desfăşurat peste 100 de controale pentru verificarea condițiilor sanitar-veterinare în unităţi care comercializarea produse alimentare prin unități de vânzare cu amănuntul situate în zonele rurale (magazine, baruri, restaurante etc), precum şi acțiuni de control pentru determinarea Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare, fiind prelevate şi analizate 13 probe din carne (mici, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită), lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, cașcaval, telemea de vacă, telemea proaspătă de oaie), fără a depista tulpini de bacterii.

În schimb, specialiştii DSVA implicaţi în soluționarea a 13 alerte privind siguranța alimentară a unor produse din carne (inclusiv din peşte) şi prezenţa unor alergeni în alimente au retras de la consum 250 kg alimente, care a fost dirijată spre distrugere în unități specializate.

În urma acestor activități de control, DSVSA Bihor a aplicat 53 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 125 870 lei, și a dispus interzicerea sau suspendarea activității a mai mult de 100 de unități.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON