URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2021, 14:02

Incendiu devastator în Bihor: O casă şi acoperişul unui service auto, distruse de flăcări (FOTO / VIDEO)

O casă a ars în totalitate, iar acoperişul unui atelier de service auto din apropiere a fost distrus într-un incendiu de proporţii petrecut în noaptea de duminică spre luni în Borş.

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, focul a fost sesizat prin 112 la ora 23.29. Când pompierii au ajuns la intervenţie, "arderea se manifesta violent şi generalizat la o casă şi la anexele din lemn lipite de aceasta, precum şi la acoperişul unui service auto învecinat, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la întreaga staţie de reparare şi întreţinere a autoturismelor".

"Cei 27 de pompieri militari au acţionat cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, realizând trei dispozitive: două de stingere şi unul de protecţie a service-ului auto expus riscului de incendiere. Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ 50 de minute, a fost îngreunată de suprafaţa mare de manifestare a flăcărilor şi de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în cele două magazii din lemn şi în casă, ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum", arată ISU.

Foto: Alex Pantea

Foto: Alex Pantea

Incendiul a izbucnit de la gospodărie şi a cuprins şi acoperişul service-ului auto.

Flăcările au fost stinse în jurul orei 00.30.

"Ca urmare a producerii evenimentului au ars casa construită pe o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi, construcţiile auxiliare din lemn, găini şi 4 porci şi aproximativ 60 de metri pătraţi din acoperişul service-ului auto, construit pe o suprafaţă de circa 240 de metri pătraţi", mai arată ISU.

Pompierii au reuşit să salveze, însă, service-ul auto aflat la aproximativ doi metri de focare şi circa 180 de metri pătraţi din acoperişul acestuia.

Nu au existat persoane rănite.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător", a mai arătat ISU.

În misiune au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, dintre care patru de stingere şi unul de prim-ajutor calificat şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea.

Video: Alex Pantea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON