URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2022, 15:00

„În ce cont virez banii?” și „Îmi vine să râd”. Șoferița care a ucis patru muncitori în Iași, replici şocante în timpul procesului

„În ce cont virez banii?” și „Îmi vine să râd”. Șoferița care a ucis patru muncitori în Iași, replici şocante în timpul procesului (Sursa foto stânga: Facebook - Adina Iuliana Ghervase și sursa foto dreapta: Ziaruldeiasi.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Declaraţii halucinante ale femeii care este acuzată de omor calificat după ce a condus beată şi a ucis, pe o şosea din Iaşi, patru bărbaţi. Întrebată de procuror dacă doreşte să adauge ceva după schimbarea încadrării juridice a faptelor sale, ea a râs şi a întrebat: „În ce cont să virez banii?".

Întrebarea femeii, pe numele ei Adina Iuliana Ghervase, a fost pusă în contextul în care familiile celor patru victime cer daune financiare de 10 milioane de euro de la ea, de la firma de asigurări şi de la angajatorul celor patru muncitori care se aflau la serviciu în momentul accidentului rutier, notează site-ul Libertatea.ro, care citează News.ro.

Acuzata a mai susţinut în timpul aceleiaşi audieri că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat în noaptea accidentului şi nu are ce să povestească.

„De ce zâmbiţi, este amuzant?", a întrebat-o procurorul de caz pe ieşeancă, la un moment dat. „Da, cât timp nu ştiu despre ce vorbiţi, îmi vine să râd", a răspuns ea. Apoi i s-a spus că încadrarea juridică a faptelor s-a schimbat de la ucidere din culpă la omor calificat şi a fost întrebată dacă doreşte să adauge ceva. "Vreau să ştiu în ce cont virez banii", a zis ea.

Sursa citată mai scrie că în ziua accidentului, în noaptea de 16 spre 17 iunie, Adina Iuliana Ghervase conducea un autoturism Alfa Romeo şi se deplasa spre centrul oraşului Iaşi. Ea a pierdut controlul maşinii într-o curbă, a lovit un colţ de clădire, apoi a intrat în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă. Lângă vehicul se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea Primăriei Iaşi, care făceau nişte lucrări de mentenanţă a drumului.

Patru dintre aceştia au murit, iar alţi patru au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

În raportul de expertiză al accidentului rutier se arată că femeia conducea cu 148 km/h în momentul în care a pierdut controlul vehiculului. Când s-a izbit de clădire, după ce a părăsit carosabilul, maşina condusă de ea avea 131 km/h, iar în muncitorii de la Citadin SA a intrat cu 48 km/h, ricoşând din clădire. 

Șoferița a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost peste noapte la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar, pentru că avea doar răni uşoare, a cerut să meargă acasă. Poliţiştii au mers în dimineața următoare la locuinţa ei pentru a o duce la audieri, însă a fost de negăsit. Au depistat-o, câteva ore mai târziu, pe terasa unui mall, unde își bea cafeaua.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Avocatii
Se va ''scoate'', nu va face nicio zi de puscarie si nu va plati niciun euro despagubire!! Tupeul e imens iar gunoaiele de avocati nu dorm!!
Postat 24 August 2022, 07:56 de AnaConda
-
O sa aiba timp sa rada cateva decenii la puscarie...
Postat 23 August 2022, 23:48 de cristianteofil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON