URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2022, 12:09

Guvernul lui Orban a dat afară şefii agenţiei meteo din Ungaria, după ce prognoza lor greşită a anulat artificiile de Ziua Naţională

Guvernul lui Orban a dat afară şefii agenţiei meteo din Ungaria, după ce prognoza lor greşită a anulat artificiile de Ziua Naţională (Sursa foto: Facebook - Visit Budapest)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Administraţiei Naţionale de Meteorologie din Ungaria a fost demisă de Guvernul condus de Viktor Orban, după ce prognoza greşită a instituţiei a anulat focul de artificii programat de Ziua Naţională.

Potrivit Libertatea.ro, agenţia a emis o alertă de furtună şi rafale de vânt puternice în weekendul trecut, motiv pentru care artificiile programate cu ocazia zilei de 20 august au fost anulate în Budapesta.

"Ei au furnizat informaţii false în ceea ce priveşte amploarea intemperiilor, ceea ce a indus în eroare echipa operaţională responsabilă de securitate şi cea de echipamente pirotehnice", a scris site-ul de ştiri maghiare Origo.hu, citat de Digi24.ro.

Ulterior prognozei greşite, luni, agenţia a transmis un mesaj prin care şi-a cerut scuze pentru incident, susţinând că astfel de incertitudini pot apărea în meteorologie.

În aceeaşi zi, directoarea agenţiei meteo, Kornelia Radics, şi adjunctul său, Gyula Horvath, au fost înlăturaţi din funcţii de ministrul maghiar al Tehnologiilor şi Industriei, Laszlo Palkovics, în subordinea căruia se află.

Într-un comunicat al Guvernului Ungariei se arată că focul de artificii care ar trebui să fie "cel mai mare spectacol de artificii din Europa" a fost reprogramat pentru seara de 27 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Se "habarnizează" Ungaria?
După model românesc ... unde se dau afară cei care știu meserie, având experiență, după care se angajează în loc pupători de poale, de mâini și de funduri.
Postat 24 August 2022, 10:47 de KP
Orban Ur!
Orban a facut pt poporul lui in nici 10 ani mai multe decat au facut, total, toti politicienii romani in ultimii 30 de ani, plus ca a cumparat Transilvania pe bucati :)). Desigur, la modul general vb, poporul maghiar este mai civilizat decat cel roman. De exemplu, in Ungaria aproape nimeni nu "cotizeaza" pt fondul clasei si petreceri luxuriante pt elevi si profesori la sf de an. Sunt exceptii, dar astfel de obiceiuri balcanice doar in Romania le-am intalnit. Nu mai sunt elev de mult dar prietenii imi zic ca tot cam asa e, doar ca acum treaba e online, prin WhatsUp. Oricum, asta la faza asta cu conducerea meteo si-a cam dat Orban arama pe fata, dar sa fim seriosi, este cineva care nu a observat pana acum asemanari mari intre Putin si Orban? Intre Ucraina si Transilvania? Pai daca avea Orban un sfert din armata lui Putin, asa slaba cum e ea, deja Transilvania nu mai facea parte din Romania, mai ales la cat s-a furat la noi in tara cu armata. Numa pensii speciale vor, dar cand e de cumparat tehnica militara luam doar second-uri si apoi tot ei se plang ca nu au dotari :))))
Postat 23 August 2022, 15:35 de Szaby_Oradea
Orban aka Putin
Nimic deosebit intre ei, defapt aceasi prostie ambii cu trăsături MONGOLIENE . Unu vrea Ucraina altu Transilvania. Războiul hibrid a început de mult, iminaduc bine aminte presa din Europa care ne facea ȚIGANI , e exact presa aservita Moscovei, dar asta cu țiganii a început din presa maghiară aservita. Ungurul linge orice numa sa se dea European
Postat 23 August 2022, 13:23 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON