URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2014, 14:05

Gazprom reduce livrările de gaze către România cu 10%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gazprom va reduce livrările de gaze către România cu 10% de mâine, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Livrările de gaze ruseşti în România sunt luni la nivelul normal, dar vor fi reduse cu 10% de marţi până duminică", a spus Nicolescu. El a precizat că, şi de această dată, reprezentanţii Gazprom nu au comunicat autorităţilor de la Bucureşti motivele reducerii volumelor de gaze.

"Am încercat să discut astăzi cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, dar nu a fost posibil. Mi s-a spus că nu este în Bucureşti. Voiam să aflu motivele acestor reduceri, pentru că nici Transgaz nu are un răspuns de la Gazprom", a afirmat ministrul.

Ministrul a lăsat să se înţeleagă, totuşi, motivul pentru care ruşii de la Gazprom au decis să reducă livrările de gaze. Acesta a precizat că populaţia nu avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme.

"Sperăm ca gazul natural să nu fie folosit ca armă politică, ceredm că cei care sunt tentaţi să facă lucrul ăsta vor avea pe termen mediu şi lung de pierdut, însă, în ceea ce ne priveşte, suntem pregătiţi pentru a face faţă oricărei situaţii şi populaţia României nu va avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme", a adăugat Răzvan Nicolescu.

"Am crescut capacitatea de depozitare cu 110 mc. Am luat toate măsurile necesare ca să nu fimamfectaţi de crizăîn perioada de iarnă. Am avut discuţii cu omologi de-ai mei din Bulgaria,Moldova, Serbia şi cu ambasada Ucrainei de la Bucureşti, pe lângă discuţii zilnice cu UE. În discuţiile avute cu vecinii noştiri le-am comunicat că, din păcate, posibilitatea României de a exporta este extrem de limitată, cu excepţia gazoductului Iaşi-Ungheni, avem posibilitatea de a ajuta Moldova cu aproximativ14.000 mc pe oră, dacă situaţia o va impune. Suntem limitaţi din punct de vedere tehnic, privind exporturile către Serbia. În afară de 3% din consumul Moldovei, posibilitatea de ajutorare din partea noastră este limitată, din cauza problemelor tehnice şi a nevoilor noastre", a declarat Răzvan Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Energie a adăugat că s-au luat deja măsuri pentru suplinirea importurilor ruseşti, pentru ca România să aibă cantitatea necesară de gaze pentru a trece iarna.

"Dacă obiectivele realizării independenţei energetice a României va fi posibilă în 2020, pregătim momnetul, dar vorbim despre iarna aceasta. Am dublat fondurile care pot fi accesate de Transgaz pentru infrastructura de preluare a gazelor din Marea Neagră. Discutăm de opţiuni de perspectivă dar trebuie să trecem cu succes de această iarnă şi sunt sigur că vom putea. Avem 25 miliarde stocate şi vom atinge la sfârşitul exerciţiului 2,8 miliarde. Sunt optimist că vom depăşi această situaţie cu succes. Orice schimbare vă va fi comunicată", a mai spus ministrul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON