URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
10 Iulie 2012, 12:38

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, acuzat de evaziune fiscală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de evaziune fiscală de către DNA, într-un dosar în legătură cu importul de produse petroliere în care 11 persoane au fost reţinute. Pe lângă Blejnar, în dosar sunt cerecetaţi şi fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă, şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu. Cei din urmă au şi fost reţinuţi.

Procurorii anticorupţie au emis 12 ordonanţe de reţinere în dosarul de evaziune fiscală, printre care şi cele pentru fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, şi cer, marţi, instanţei Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă. Procurorii anticorupţie au finalizat marţi, în jurul orei 3.00, procedurile de audiere a celor 12 persoane aduse de poliţişti pentru cercetări, informează Mediafax.

Unul dintre avocaţii din acest caz a spus la ieşirea din sediul DNA că mai multe persoane au fost reţinute, printre care şi cei doi. Totodată, avocatul a arătat că unii dintre cei vizaţi de această anchetă au dat declaraţii în cauză, admiţând infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. El a lăsat să se înţeleagă că parte din cele declarate de către cei vizaţi în această cauză ar duce la concluzia că Sorin Blejnar s-ar face vinovat de faptele de care este acuzat.

În jurul orei 3.00, o maşină a Poliţiei i-a dus pe toţi cei reţinuţi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, urmând ca procurorii anticorupţie să ceară marţi unui judecător de la Curtea de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acestora.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că fostul şef al SIPI, Constanţa Dan Secăreanuşi fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de DNA, într-un dosar de evaziune fiscală în legătură cu importul de produse petroliere. Alături de Comăniţi şi Secăreanu, în acest dosar sunt cercetaţi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia. Aceleaşi surse spuneau că procurorii anticorupţie au dispus punerea sub învinuire a fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fostului şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă şi a fostului şef al SIPI Constanţa Dan Florin Secăreanu. Şi Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, dat dispărut, este învinuit în acest caz.

Cei patru sunt cercetaţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, toată investigaţia pornind de la omul de afaceri Radu Nemeş.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemeş, soţia sa şi concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumită calitate, iar după intrarea în ţară aceştia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioară. Prin această procedură ilegală s-a urmărit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere, în timp ce ele erau vândute în realitate pe piaţa neagră la o sumă mult mai mare. În acest fel a apărut evaziunea fiscală cercetată de procurorii anticorupţie.

Blejnar, Comăniţă şi Secăreanu sunt acuzaţi că ar fi avut cunoştinţă de activităţile ilegale ale firmelor lui Nemeş, context în care fie nu au intervenit, fie le-au sprijinit.

În anchetă sunt vizate 24 de firme, fiind făcute aproximativ 40 de percheziţii. Dan Florin Secăreanu a fost ridicat de anchetatori luni, de pe autostrada A2, pentru a fi audiat.

Sorin Blejnar a declarat, luni, că nu a fost chemat la audieri la DNA şi nici nu a fost informat că ar fi acuzat în vreun dosar. "Nu am fost citat, nu mi s-a adus nimic la cunoştinţă, nu s-a făcut nicio percheziţie la mine", a spus Blejnar.

Fostul şef al ANAF a subliniat şi că nu îl cunoaşte pe omul de afaceri Radu Nemeş.

Preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, a declarat, luni seară, că USL va scoate la iveală, în perioada următoare, adevărul privind dosarele de mare corupţie şi fraudă legate de guvernarea PDL, menţionând că speră ca aceste dosare să-şi "dea drumul de mâine".

Chiţoiu a ţinut să sublinieze că au fost deblocate "marile dosare" referitor la arestarea şefului Vămii sau cazul fostului şef al ANAF, căruia i s-a adus la cunoştinţă că este anchetat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
fiat justitia
Asteptam cu nerabdare vestea arestarii falcosului buldobroscoi, de urmare la lotul dus spre arest! Si cu el gasca de pupincuristi promovati pe tot felul de functii! Pretenii stiu si de ce si cand.
Postat 10 Iulie 2012, 19:59 de varadensis
A sosiut si ziua judecatii
Mai devreme sau mai tarziu toti vor plati pentru faptele necuviincioase. Nu poti sa te feresti de judecata Domnului dupa ce tu ai facut asa de multe nelegiuitati. Esti azi sus, dar maine poti sa cazi, si nu e bine sa nu lasi loc de ""Buna ziua" pe langa cei care ai urcat, fiinca tot pe langa ei vei cobora. Sper ca cei care ancheteaza cazul Blejnar, sa-i verifice si pe amicii lui din Bihor, deoarece acestia mult rau au facut,( foarte disperati erau cand a fost demis Blejnar, Ialomiteanu si trupa). Acum toti se asund sub alta sigla de partid PSD sau PNL. Verificati traseistii din finante si va veti convinge. In Biblie scrie sa te feresti de omul viclean(cel cu doua fete, una zice si alta face) , sper ca acest verset sa fi fost citit de cine trebuie.
Postat 10 Iulie 2012, 16:15 de Ioana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6464 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON