URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iunie 2024, 17:05

Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO)

Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto: Facebook / Credit: Wire photos via Reuters
Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto Facebook. Credit: (Wire photos) | via Reuters
Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto Facebook. Credit: (Wire photos) | via Reuters
Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto: The Royal Family / Instagram
Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto: The Royal Family / Instagram
Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto: The Royal Family / Instagram
Ziua Regelui: Prințesa Kate, prima apariție oficială după ce a fost diagnosticată cu cancer (FOTO/VIDEO) Sursa foto: The Royal Family / Instagram

Kate Middleton, Prinţesa de Wales, a avut sâmbătă prima sa apariţie publică după o absenţă de şase luni, la parada "Trooping the Colour", eveniment dedicat celebrării zilei oficiale de naştere a Regelui Charles al III-lea. 

Prinţesa Kate a fost surprinsă alături de Prinţul William şi copiii lor, în maşina care îi aducea la Palatul Buckingham, înainte de eveniment, a scris publicaţia People.

Mai apoi, în cadrul paradei, Kate a fost văzută într-o trăsură, alături de soţ şi de Prinţul George, de 10 ani, Prinţul Louis, de 6 ani, şi Prinţesa Charlotte, de 9 ani. Familia regală a salutat mulţimea de pe străzile Londrei, într-un gest tradiţional de respect şi festivitate.

Pentru această ocazie specială, Prinţesa Kate a purtat o rochie albă creată de designerul ei preferat, Jenny Packham, accesorizată cu o pălărie de la Philip Treacy şi cercei cu perle. Prinţul William a fost îmbrăcat în uniformă militară, potrivit ceremoniei.

Prinţesa de Wales a urmărit ceremonia care a avut loc în Horse Guards Parade şi a inclus defilarea regimentelor şi prezentarea steagului regimentului de la balcon.

Festivităţile au culminat cu apariţia familiei regale pe balconul Palatului Buckingham, pentru a saluta mulţimea şi a urmări survolul Forţelor Aeriene Regale.


(sursa foto: captură video The Independent)

Apariţia publică a lui Kate Middleton a venit la o zi după ce aceasta a oferit noi detalii despre tratamentul său împotriva cancerului, pe pagina oficială de Instagram a Prinţului şi Prinţesei de Wales. În mesajul său emoţionant, Kate a dezvăluit că tratamentul său este încă în curs şi că va continua pentru câteva luni. "Există zile bune şi zile proaste", a spus ea, explicând că în zilele proaste se simte slăbită şi obosită, dar în zilele bune profită de energia şi starea de bine.

Mesajul a fost însoţit de o fotografie realizată de fotograful Matt Porteous, care o arată pe prinţesă lângă un copac, privind spre cer, în apropierea casei sale din Windsor. 

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, a anunţat pe 22 martie că a fost diagnosticată cu cancer şi a început şedinţele de chimioterapie. Anterior, în ianuarie, ea suferise o intervenţie chirurgicală abdominală majoră la Londra, iar testele post-operatorii au relevat prezenţa cancerului. 

Anunţul ei a venit la scurt timp după ce Regele Charles al III-lea a anunţat, la rândul său, că a fost diagnosticat cu cancer.

Parada "Trooping the Colour" este un eveniment anual ce datează din 1760 şi serveşte ca tribut militar adus monarhului britanic, marcând ziua oficială de naştere a acestuia. Ziua de naştere reală a lui Charles este pe 14 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON