URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2024, 16:28

Cea de-a 12-a ediție a Zilelor Sfântului Ladislau va avea loc în perioada 24-30 iunie

Cea de-a 12-a ediție a Zilelor Sfântului Ladislau va avea loc în perioada 24-30 iunie Zorán în concert (sursa foto: index.hu)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zilele Sfântului Ladislau de la Oradea se vor desfășura în acest an în perioada 24-30 iunie, având mottoul „Festival fără granițe”.

„Am ales acest motto întrucât de la an la an avem tot mai mulți participanți de peste graniță, în special din regiunile apropiate ale țării vecine, dar sosesc la festivalul nostru și foarte mulți dintre cei plecați din Oradea pe meleaguri străine, care își programează concediul anual astfel încât să poată reveni în orașul lor de baștină în perioada în care se desfășoară Zilele Sfântului Ladislau”, au transmis organizatorii. 

Aceștia mai spun că „festivalul nu cunoaște granițe nici în privința diversității ofertei muzicale, a programelor culturale, cum nu are limite nici buna dispoziție a participanților”.

Cele mai multe evenimente culturale din cadrul Zilelor Sfântului Ladislau vor avea loc și de această dată în Cetatea Oradea, unde vor păși pe scenă vedete ca Deák Bill Gyula, Kowalsky și Vega, Zorán, dar ne vom putea delecta și cu ABBA Tribute Show, precum și cu hiturile lui Máté Péter și Cserháti Zsuzsa. Iubitorii muzicii clasice vor putea savura concertul oferit de cântărețul de operă de talie internațională Molnár Levente, care va urca pe scena orădeană împreună cu orchestra sa, Fényerő.

Pe cei mici îi vor aștepta, pe lângă multe alte aventuri palpitante, Tompeti și prietenii săi, precum și Veronaki.

Programul festivalului mai cuprinde expoziții, evenimente muzicale, prezentări de carte, spectacole de teatru, târgul producătorilor și meșteșugarilor, întâlnirea cu cei plecați din Oradea, dar și tradiționala plimbare cu bicicleta peste graniță, la Biharkeresztes.

„Vom reveni în curând cu programul detaliat. Vă recomandăm să urmăriți site-ul Zilele Sfântului Ladislau (www.zilelesfantuluiladislau.ro), precum și paginile de Facebook și Instagram ale festivalului”, au mai spus organizatorii. 

Cea de-a 12-a ediție a Zilelor Sfântului Ladislau este organizată de asociația cu același nume și are sprijinul Primăriei Oradea, Visit Oradea, Consiliului Județean Bihor, Fundației Culturale Naționale, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. și al Fundației MOL–Új Európa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cum sa dai dislike?
la un articol care prezinta niste evenimente culturale?sandu2100 tu faci asemenea netrebnicii?
Postat 17 Iunie 2024, 02:57 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON