URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Iunie 2024, 18:08

Ilie Bolojan le mulțumește bihorenilor pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean și prezintă ierarhia pe partide

Ilie Bolojan le mulțumește bihorenilor pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean și prezintă ierarhia pe partide foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, anunță pe pagina sa de Facebook că a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, adresându-le mulțumiri celor care l-au votat și adăugând mesajul „Respect pentru bihoreni!”.

El prezintă totodată rezultatele înregistrate de competitorii săi, precum și pe cele ale partidelor ai căror candidați vor avea reprezentanți în „parlamentul” județean.

„Podiumul” pe județ

Potrivit liderului liberal, după centralizarea a 99% din rezultatele înregistrate la secțiile de vot din județul Bihor, pentru funcția de președinte al CJ Bihor clasamentul este:

Ilie Bolojan (PNL) - 57%

Cseke Attila (UDMR) - 19%

Aurel Mohan (PSD) - 15,5%

Ciprian Blejan (AUR) - 4%

În ce privește votul pentru pozițiile de consilieri județeni, PNL păstrează primul loc, asigurându-și majoritatea simplă în CJ Bihor cu 51%, pe care o are și în prezent, fiind urmat de UDMR cu 20%, de PSD cu 18% și de AUR cu 5%, ceea ce în cazul acestui partid înseamnă că a acces pentru prima oară în forul județean.

Un vot muncit

Președintele PNL Bihor a ținut să mulțumească bihorenilor care l-au susținut, dar și celorlalți colegi de partid, și a subliniat că votul a fost unul muncit, chiar dacă rezultatul a fost sub cel din urmă cu patru ani.

„Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat votul de încredere și în aceste alegeri! Respect pentru bihoreni! Mulțumesc tuturor candidaților liberali, colegilor și voluntarilor care au susținut campania electorală. (...) Continuăm împreună să ținem Oradea și Bihorul pe drumul cel bun”, a transmis Bolojan, cu referire la sloganul său electoral.

El a punctat, de asemenea, că „votul bihorenilor s-a bazat, în mare măsură, pe proiectele care au fost realizate în acești ani în județul nostru”, motiv pentru care a transmis public mulțumiri și „echipei din Consiliul Județean, colegilor, partenerilor noștri și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor proiecte”.

Tot „locomotivă”

În acest moment nu sunt disponibile informații oficiale privind votul pentru CJ Bihor, așadar nu se cunoaște nici câte mandate vor avea partidele care au atins pragul electoral.

O comparație între datele prezentate luni și cele din urmă cu patru ani, când după redistribuire a obținut 61,65% din voturi, arată o scădere cu 4,5% a procentelor obținute de Ilie Bolojan, ceea ce ar însemna mult sub sondajul de dinainte de începerea campaniei (74%), o explicație fiind numărul mai mare de competitori la scrutinul din 9 iunie.

Aceeași scădere se remarcă și în votul politic al PNL, cules pentru funcțiile de consilieri județeni, astfel că între rezultatul din 2020 (56,85%, după redistribuire) și cel de acum diferența este de 5,85%.

De observat, de asemenea, că Bolojan continuă să „tracteze” PNL Bihor, având în continuare un scor peste cel al partidului.

Cseke și Mohan, peste Pásztor și Mang

Pe de altă parte, din cifrele anunțate de Bolojan rezultă că reprezentanții UDMR și ai PSD în cursa pentru șefia CJ Bihor în alegerile din acest an au cules procente ușor mai mari decât predecesorii lor din 2020.

Astfel, Cseke Attila se situează cu ceva mai mult de 3% peste candidatul UDMR de acum patru ani, Szabó József (care a avut atunci 15,72%), iar Aurel Mohan cu mai puțin de 1% peste Ioan Mang (care în 2020 a avut 14,86%).

În ce privește comparația între partide, UDMR a înregistrat acum cu 2% mai mult față de rezultatul din 2020, în timp ce PSD a câștigat 2,5 procente față de scrutinul din 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Prost!!
Cineva aici e prost rau!!
Postat 11 Iunie 2024, 19:00 de AnaConda
KP aka mama Omida
Românii care au votat Sosoaca și Aur și-au dat cu stângu-n dreptul, in rest Oradea si Bihorul se dezvoltă in continuare.
Postat 11 Iunie 2024, 16:23 de Sandu2100
DAVDE ... alt prost al majorității.
Habar nu ai cum se definește dezvoltarea și care-i diferența, pentru neamul tău de proști, între cea accelerată și cea durabilă. A voastră e atât de dinamică încât peste nu mult timp, nu o să aveți bani nici de udat betonul ca să nu crape.
Postat 11 Iunie 2024, 16:01 de KP
Iată încă un prost de serviciu, ce își zice ChristmasGo.
Măi, prostule ... 18 din 27 este majoritate simplă în capul tău? Se numește, în sensul legii administrației publice, majoritate absolută de 2/3 ... prostule.
Postat 11 Iunie 2024, 15:57 de KP
Românii și-au dat vu stângu-n dreptul și apoi invers, în 5 rânduri de opțiuni electorale.
Proști prin definiție, alegătorii coaliției PSD+PNL tocmai și-au tăiat craca de sub picioare. De la 1 iulie, aleșii lor introduc creșterea accizelor la carburanți, amânarea creșterii pensiilor și începerea pregătirii unui nou sistem de impozitare a proprietăților. Așa că proștii, majoritari dacă-s așa, au validat programul de validare a scăderii calității vieții tuturor locuitorilor acestei colonii euro-atlantice, ocupată deja economic, militar și politic, de reprezentanții lor.
Postat 11 Iunie 2024, 15:53 de KP
Pinonel
Important e nu triumfa PSD in Oradea si Bihor, mai Important e ca nu triumfa USR, adică nu au nimic de spus
Postat 11 Iunie 2024, 15:42 de Sandu2100
Poti sa-i pupi-n cur_te pe bihoreni!
PSD triumfă în fiefurile PNL. 25 de consilii județene, câștigate de social-democrați: printre marile succese - Suceava, Prahova, Timis, Caraș și Maramureș https://adevarul.ro/romania-alege/psd-triumfa-in-fiefurile-pnl-25-de-consilii-2367780.html
Postat 11 Iunie 2024, 15:23 de pinonel
Le-ai incurcat
Bre KP vezi ca ai incurcat notitele. In 2020 Birta a fost cel care a obtinut 70%. La alegerile de acum a obtinut mai multe voturi dar procentul a fost mai mic pentru ca s-au prezentat mai multi la vot. PNL tot majoritate simpla a avut in consiliu Judetean si pana acum si stai linistit ca nu tremura Bolojan in fata incompetentilor vostri. Cleiul consilierilor judeteni este moale, se descurca Bolojan asa cum s-a descurcat pana acum, degeaba veniti cu tot felul de amenintari.
Postat 11 Iunie 2024, 14:59 de ChristmasGo
FELICITARI DLE BOLOJAN
Voua rautaciosilor RUSINE sa va fie !!!!! Aveti dezvoltare cum nu are capitala si sosele in BIHOR .Alea ma se fac prin munca nu latrand ca voi Stiti ce munca se depune sa faci si sa implementezi un PROIECT ??? Habar nu aveti Asa ca gura mica Ati merita unul ca NICUSOR DAN sa asteptati apa calda si caldura
Postat 11 Iunie 2024, 13:02 de DAVIDE
Felicitari!!
Felicitari BOLOJAN, singurul din judet care merita o asemenea functie!! Sa-ti crape de ciuda toti detractorii!!
Postat 11 Iunie 2024, 09:36 de AnaConda
Sandule, nu este propagandist mai mare decât tine.
Atât că tu ești parte a puterii. Punct!
Postat 11 Iunie 2024, 09:05 de Vio_427
Kkp
Esti cam panicat...pzd isi disponibibizeaza latrateii..?...se pare ca dati din clanta degeaba...muta te intr un judet rosu...cu datorii zero...
Postat 10 Iunie 2024, 23:13 de zorro
KP
Opreste-te, alegerile s-au terminat. Vrei sa ne demonstrezi ca de fapt Bolojan si PNL au pierdut alegerile? Ati pierdut voi, asa ca linistiti-va!
Postat 10 Iunie 2024, 22:22 de Biggie
Servus KP ai revenit ??
Interesting ca ai tauct si tu și toate conturile de propagandă. Totuși Oradea si Bihorul se va dezvolta, indiferent de poziția aleasă. Tu te limitezi sa nu mai fie Bolojan și Birta, asta înseamnă sa ne depășească Vaslui-uliu. Noi nu lasam asta.
Postat 10 Iunie 2024, 22:10 de Sandu2100
Bolojan aduce la vedere mulțumiri bihorenilor, dar în sinea lui e tot mai nesigur.
Îndatorarea pe proiecte va trimite Bihorul, în scurt timp, direct pe lista amortismentelor fără acoperire. De la o majoritate absolută, de peste 70% în consiliul județean, bihorenii i-au dat la aceste alegeri 51% care înseamnă fragilitate în orice hotărâre de patrimoniu și avere publică a județului. La centru, în Modrogan nu prea are pe cine să se bazeze, din moment ce mai e puțin și PNL are toate șansele să fie blocat în plasa PSD. Așadar, la fel ca mulți alții care de sus, din vârful unei ierarhii, se exprimă ... tot din poziția de jos va ajunge, la un moment dat, să își lege șireturile când va rămâne fără lăudători.
Postat 10 Iunie 2024, 21:52 de KP
Bihorul merge mai departe
Dezvoltarea continuă.
Postat 10 Iunie 2024, 18:57 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON