URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Iunie 2024, 16:24

Și-a lăsat mașina lângă parcarea supraetajată din strada Iosif Vulcan și a fost amendat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care își lasă mașinile în vecinătatea oricărui parking construit de municipalitate riscă să fie amendați pentru „parcare în loc nepermis”.

A pățit-o un localnic care și-a parcat mașina, joia trecută, în curtea din lateralul parcării Iosif Vulcan, în zona dinspre accesul către o proprietatea învecinată.

Poliția Locală Oradea i-a aplicat șoferului o amendă încadrată între 200 și 500 de lei, dar cu posibilitatea de a achita doar jumătate din minim în termen de 15 zile.

Orădeanul a fost pus la plată, deși amplasamentul pe care și-a lăsat mașina nu se află sub incidența semnelor de circulație cu semnificația „Parcarea interzisă”, autovehiculul nu era urcat pe spațiu verde și nu bloca nicio cale de acces.

În aplicarea sancțiunii, polițiștii locali au invocat prevederile articolului 157 din HCL 640 din 2006. Acesta sancționează „ocuparea cu autovehicule a spațiilor verzi și spațiilor cu altă destinație decât parcarea”.

Altfel spus, șoferii care își lasă mașina oriunde în Oradea sunt obligați prin normativ să bage mâna în buzunar. Fie să plătească parcarea, fie amenda...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Ce ne pot spune deştepții!?
Lângă spitalul judetean, strada Gheorghe Doja, sub indicatorul oprirea interzisă, plin de maşini parcate pe trotuar, deci!?
Postat 02 Iunie 2024, 13:45 de Maikeltroll
Pinonel
Tu minți ca si KP.
Postat 02 Iunie 2024, 12:38 de Sandu2100
Pastele Catolic
Parcarea Penny de pe Selusului 22-24. Un afis maareee de pe frontispiciu spune ca parcarea este situata pe un teren privat. Ora 13:00. Pe un teren privat baietii fratelui Milian ,,amendau" in draci soferii pt fel si fel de motive. Repet: parcarea magazinului este pe un teren privat! Paranteza: curtea casei este tot un teren privat.
Postat 02 Iunie 2024, 12:32 de pinonel
KP aka mama Omida
Unde scrie în ca locul cu pricina nu e domeniu public ??? Mai lasă propaganda, citește ziarul si cauta-ți de muncă.
Postat 02 Iunie 2024, 12:09 de Sandu2100
#Biggie ... nesimțită-i mă-ta care te-a lepădat, nevând nicio logică în prezența la fătarea unui tâmpit.
Ce dreacu' nu pricepi? Ți se spune clar că locul cu pricina nu este domeniu public, dar tu o ții ca orbu' de bâtă. Ce înseamnă, retardatule, interdicția de a lăsa mașina în orice loc care nu-i destinat parcării. Care idiot a inventat așa legislație "ampulea" ? Cu alte cuvinte, nu contează că-i public sau privat ... pot fi amendat că parchez mașina într-o curte privayă comună, dacă-i așa. Va de capul tău, de "neterminat".
Postat 02 Iunie 2024, 11:12 de KP
Foarte bine
Pe acel spatiu e cineva proprietar, și proprietarul a sunat la Locală, deranjat ca tot mai mulți idioți parchează acolo.
Postat 02 Iunie 2024, 03:05 de Sandu2100
Doar mici abuzuri
Oare câți procurori sau alți oficiali au fost amendați pentru parcări ilegale și ostentative?
Postat 01 Iunie 2024, 22:58 de Inginerudelabloc
articolului 157 din HCL 640 din 2006
„ocuparea cu autovehicule a spațiilor verzi și spațiilor cu altă destinație decât parcarea” . Inca o data: "spațiilor cu altă destinație decât parcarea”. Aplicam notiuni de logica elementara si deducem ca nu se poate parca decit in "spatiile cu destinatie de parcare". [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/criza-locurilor-de-parcare-din-oradea-numarul-masinilor-e-de-aproape-4-ori-mai-mare-decat-cel-al-parcarilor-la-domiciliu-regulamentul-este-in-aer-183957.html ] "În evidenţele Direcţiei Economice din cadrul Primăriei există circa 27.000 de locuri de parcare la domiciliu, în timp ce numărul maşinilor înmatriculate în municipiu depăşeşte 100.000. Este imposibil ca fiecare maşină să aibă parcare" . Prin urmare 73.000 de masini sunt amendabile. Are balta peste...
Postat 01 Iunie 2024, 22:51 de excalibur
Slujile lui....
Slujile lui Birta(militienii locali) ar trebui intai sa faca dovada ca spatiul pe care a parcat masina apartine domeniului public, sa marcheze terenul ca teren public si dupa sa puna interdictii. Pana atunci vorbimn de abuz, incalcarea unei proprietati, alta decat una publica,.....
Postat 01 Iunie 2024, 22:14 de scortosul
excalibur si KP
Nu pot decat sa va felicit pentru nesimtirea cu care sustineti parcarea in oras oriunde. Important ca cei care va amendeaza sa fie trimisi de niste "neterminati". Nu conteaza ca voi incalcati legea.
Postat 01 Iunie 2024, 20:12 de Biggie
„ocuparea cu autovehicule a spațiilor verzi și spațiilor cu altă destinație decât parcarea”
Sa te fereasca Sfintul sa ai de completat orice/vreun formular marca "aristocratia bugetara romana". O sa faci contorsiune cerebrala, o sa-ti faultezi logica elementara si sanatatea mintala, practic devii eligibil unui cabinet de psihiatrie. Distopia oradeana a devenit matura si , ca sa parafrazam Evenimentul zilei din anii 90, by Ion Cristoiu, naste pui vii. Gainile nasc pui vii, era blockbuster-ul vremii. Concluzia bihoreanului (bihorel?) "Fie să plătească parcarea, fie amenda..." se transeaza, pentru cei ce dispun de timp suficient, in sala de judecata, acolo unde speranta moare ultima. Cresterea calitatii vietii oradenilor, promise de birta in viitorul mandat, se prefigureaza deja la orizont. Noblesse oblige...
Postat 01 Iunie 2024, 17:41 de excalibur
O tâmpenie, marcă caracteristică municipalității orădene.
Poliția locală nu are nicio jurisdicție în plan rutier, în afara spațiilor administrate sau aflate în proprietatea orașului. Abuzul este evident, mai ales că tot amplasamentul nu se află în deținerea municipiului și trebuie "taxat" ca atare, printr-o plângere penală și o contestație firească la instanța de fond. Nu-i vorba de bani, ci de principiu.
Postat 01 Iunie 2024, 17:30 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON