URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2024, 17:01

Ai medicamente expirate? Spitalul Județean Oradea a anunțat locul și orarul colectării

Spitalul Județean din Oradea este prima unitate medicală care anunță public programul pentru colectarea medicamentelor expirate sau nefolosite, care din acest an nu mai pot fi predate farmaciilor.

Populația poate duce aceste produse la Staționarul VI, fostul spital de Infecțioase pe strada Republicii, în fiecare zi de miercuri, între orele 9 și 12.

„Având în vedere Legea nr. 269/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006, colectarea medicamentelor expirate/neutilizate provenite de la populație se va face în Staționarul VI al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor (camera 2, spre Boli Infecțioase II), de pe strada Republicii nr. 37, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 9:00-12:00”, a anunțat Spitalul Județean, printr-un comunicat de presă.

Medicamentele trebuie predate pe baza unui opis care poate fi descărcat de pe site-ul Spitalului, de la secțiunea Informații de interes public – Modele cereri.

Ce pot face orădenii care lucrează după un program fix, iar în zilele de miercuri între orele 9 și 12 sunt la serviciu, informarea Spitalului nu lămurește.

Cel mai probabil, aceștia vor trebui să caute o altă unitate sanitară care preia medicamente expirate după un orar care ține cont și de disponibilitatea cetățenilor.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bihor, în județ sunt 22 de unități spitalicești publice și private care preiau medicamente expirate sau neutilizate: spitalul Orășenesc din Aleșd, de Recuperare Medicală din Băile Felix, Municipal din Beiuș, Centrul Multifuncțional din Bratca, spitalele Municipal din Marghita, de Psihiatrie din Nucet, Unitatea de Asistență Medic-Socială din Nucet, spitalele Județean, CFR, Pelican, Euclid, NewMedics, clinica Laser System, spitalul Clinica Lavinia Davidescu și clinica Medetil (toate din Oradea), Unitatea de Asistență Medico-Socială din Popești, Spitalul Municipal și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Salonta, spitalele Auxologico President din Băile Felix, Orășenesc și respectiv de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță din Ștei, precum și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Valea lui Mihai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
opis comunist
deci io tre' sa-mi iau diploma/master-ul in chimie/farmacologie ca sa pot certifica medicamentele de "aruncat" ca nu sunt precursori de droguri sau stupefiante, etc... serios!?!?!
Postat 18 Iunie 2024, 11:20 de danzigk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON