URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2017, 12:39

ISU Crişana: Focul de la Cabana Padiş, pornit de la un coş de fum deteriorat (FOTO)

ISU Crişana: Focul de la Cabana Padiş, pornit de la un coş de fum deteriorat (FOTO) sursa foto: ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de cinci ore s-au luptat pompierii cu flăcările, pentru a stinge incendiul care a izbucnit, joi înainte de prânz, la una din căsuţele din complexul Cabana Padiş. Alerta a fost dată la numărul unic de urgenţă 112 la ora 11.25, iar la locul indicat, ISU Crişana a mobilizat trei echipaje de pompieri militari, dintre care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie, acoperişul cabanei era prăbuşit, flăcările manifestându-se cu violenţă la întreaga construcţie, care făcea parte dintr-un complex de clădiri de agrement şi care se afla la o distanţă de aproximativ 5 metri de o altă cabană din lemn", se arată într-un comunicat transmis vineri de ISU Crişana.

Simultan cu operaţiunea de stingere a incendiului, militarii au făcut şi un dispozitiv de protecţie a cabanei învecinate, a cărei izolaţie de polistiren începuse să se topească în locurile mai expuse temperaturilor extrem de înalte.

Operaţiunea de stingere şi de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului a fost finalizată în jurul orei 16.30, militarii reuşind să oprească flăcările înainte de a se extinde la cabana vecină.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, care s-a soldat cu arderea construcţiei din lemn, un coş de fum deteriorat. Din fericire, nu au existat persoane rănite", se mai arată în comunicat.

În timpul sezonului rece, coşurile de fum deteriorate sau neprotejate termic sunt o cauză frecventă a izbucnirii incendiilor. Două incendii similare au avut loc joi seară, în Tinca, respectiv în noaptea de joi spre vineri în Betfia. În ambele situaţii, focul a fost sesizat rapid şi, astfel, lichitat cu operativitate, astfel că pagubele s-au redus, în fiecare caz, la o grindă de lemn.

Drept urmare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor reaminteşte că respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor preîntâmpină producerea unor astfel de evenimente. Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.), iar verificarea, repararea şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Foc la Cabana Padiş: Flăcările au mistuit una dintre clădirile afaceristului Viorel Popa, patronul grupului Cibela (FOTO/VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON