URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2021, 12:48

Firmele din Bihor afectate de restricţii pot trimite angajaţii în şomaj tehnic. Cum se înregistrează cererile

Firmele din Bihor afectate de restricţii pot trimite angajaţii în şomaj tehnic. Cum se înregistrează cererile În restaurante au acces doar clienţii care prezintă certificatul verde Covid-19, adică fie s-au vaccinat, fie au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au primit recent un test cu un rezultat negativ (sursa foto: Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor îi anunţă pe angajatorii din judeţ că, potrivit OUG 111/2021, firmele care au activitatea afectată de restricţiile impuse de autorităţi, în contextul creşterii de cazuri Covid-19, pot în continuare să trimită angajaţii în şomaj tehnic.

Această măsură de sprijin a fost introdusă anul trecut şi este valabilă în continuare pentru firmele care trebuie să reducă activitatea. Totodată, indemnizaţia de şomaj tehnic se acordă şi salariaţilor a căror activitate a fost suspendată, în urma unei anchete epidemiologice. Aşadar, este vorba de cei aflaţi în izolare, pentru că au fost contacţi ai unui bolnav de Covid-19, dar nu sunt şi infectaţi.

Potrivit OUG 111/2021, pentru angajaţii în şomaj tehnic firmele vor primi de la stat 75% din salariul acestora, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

AJOFM Bihor îi anunţă pe angajatorii din judeţ că pot trimite solicitările electronic, la adresa de e-mail bihor@anofm.gov.ro.

"În luna noiembrie, angajatorii afectaţi de restricţii pot să depună solicitările aferente lunii trecute, iar în decembrie vor depune pentru noiembrie", a precizat directorul Agenţiei, Békési Csaba, luni, pentru BIHOREANUL.

Angajatorii pot găsi informaţii actualizate pe site-ul ANOFM, www.anofm.ro.

Reamintim că în prezent în toate oraşele şi satele din România sunt în vigoare mai multe restricţii, inclusiv închiderea la ora 21 a tuturor localurilor, magazinelor, sălilor de fitness, cinematografelor. De asemenea, cu excepţia magazinelor cu produse esenţiale, în orice local, hotel sau magazin accesul se face doar prin prezentarea certificatului verde Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Suma viciilor e constanta
"There is no free lunch" zice partenerul strategic. Adica nu exista masa pe gratis...În proiectul de taxe și impozite pe anul viitor, se propune ca taxa pentru promovarea turismului să se extindă asupra tuturor unităților de cazare din Oradea. În prezent, se aplică strict unităților de cazare cu mai mult de 5 camere.Directorul Florea spune că aceastei noi categorii de contribuabili i se propun două modalități de plată a taxei. Prima ar fi cea care se aplică acum și hotelierilor, care presupune un oarecare disconfort – „formula pe bază de decont pe care o aplicăm hotelierilor. Ei prezintă lunar un total al încasărilor din luna anterioară și li se aplică o taxă de 3%”. „Dacă li se pare o corvoadă prea mare să transmită lunar aceste date, există varianta alternativă, în care taxăm cu 500 lei pe an per unitate de cazare – cameră/apartament, bani care se pot achita în două rate anuale”, precizează directorul. Impactul pe buget este estimat la încasări în plus de aproximativ 85.000 lei/an.
Postat 02 Noiembrie 2021, 11:11 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON