URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2023, 20:09

Firma orădeană Selina iese din insolvenţă după aproape 9 ani

Firma orădeană Selina iese din insolvenţă după aproape 9 ani foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorul orădean Selina iese din insolvenţă după 9 ani. Anunţul a fost făcut de Casa de Insolvenţă Transilvania, conform căreia decizia a fost luată de Tribunalul Bihor pe 23 martie 2023.

"Din nou reuşim să salvăm o companie de impact aflată, pe parcursul ultimilor ani, în dificultate. Beneficiind de o nouă şansă, Selina şi întreaga ei echipă de profesionişti îşi continuă parcursul în mediul economic, iar împreună cu grupul din care face parte asigură 1.000 de locuri de muncă într-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 milioane euro anual", a declarat Mariana Boiciuc, Senior Partner CITR Cluj, potrivit unui comunicat postat pe site-ul casei de insolvenţă.

Potrivit informării, joia trecută, pe 23 martie, „Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare a SC Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa construcţiilor, cu consecinţa ieşirii din insolvenţă după aproape 9 ani”.

"Suntem mândri că am reuşit să finalizăm procedura de reorganizare ca urmare a îndeplinirii tuturor obligaţiilor de plată asumate în cadrul planului de restructurare complex elaborat împreună cu echipa CITR. În ciuda dificultăţilor de pe piaţa construcţiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte, ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creştere de 60% a acesteia, precum şi realizarea unor proiecte majore de construcţii", a declarat Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina, citat în comunicat.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank SA şi Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a reuşit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

Informarea mai precizează că, la nivel naţional, sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. „Comerţul, construcţiile şi industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvenţă în 2022", mai arată comunicatul CITR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cinstit in Romania
Ar trebui introdusa in programa scolara reteta. Nu putem sa ne facem toti IT-isti...
Postat 28 Martie 2023, 10:41 de excalibur
Leonardo
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/tunul-leonardo-falimentul-leonardo-se-dovedeste-a-fi-un-tun-de-zile-mari-dat-statului-si-creditorilor-120587.html
Postat 28 Martie 2023, 09:13 de andy
Afacere
Insolventa la CITR Cluj e o afacere în sine. Avem și în Bihor 3 exemple mari : Selina, Leonardo și Bruma. Toți au intrat în insolventa, toți au apelat la CITR și toți au șters zeci de milioane din datorii. Leonardo de ex a șters aprox 90 mil euro dintr-un total de 120. Selina avea conform dosarului de insolventa datorii de 20mil lei a Anaf, 56mil lei la Transilvania și 26mil lei la Unicredit. A achitat jumătate în 9 ani. Fără dobânzi, fără penalități etc. Curat-murdar! În plus ce nu pot înțelege e cum reușește CITR sa închidă un dosar de insolventa în 9 ani. Legea permite ca un plan de reorganizare sa dureze 3 ani cu încă maxim 1 an prelungire. Sa înțeleg ca a durat 5 ani pana s-a elaborat planul? La Leonardo a fost și mai și. Ăștia au intrat în insolventa în 2009 și în 2014s-a declarat falimentul. A stat 4 ani și jumătate în insolventa, a șters aprox 90 mil euro din datorii și nu a plătit nici macar diferența de 20mil euro . Însă la faliment mai avea un singur magazin pe Leonardo SRL. Doar ca existau la acea data peste 20 de magazine pe alta firma Leonardo Calzature e Pelleterie. Bineînțeles că magazinele respective au fost "mutate" cu marfa cu tot de pe vechea firma. Administrator la noua firma e același Panea. Curat-murdar
Postat 28 Martie 2023, 09:10 de andy
Lolek si Bolek
Le-a trebuit cam mult pana s-au prins cum merg lucrurile pe la noi. ,,A furat dar a si dat". Cum au inceput sa aplice principiul, cum dosarele se inchid pe repede-nainte!
Postat 28 Martie 2023, 08:20 de pinonel
A naibii coincidență...
La câteva zile după ce e achitat, iese și din insolvență. Ce om de succes!
Postat 28 Martie 2023, 06:36 de Vio_427
da
rus declara = " am reuşit să finalizăm procedura de reorganizare ca urmare a îndeplinirii tuturor obligaţiilor de plată asumate în cadrul planului de restructurare " adica = "compania a reuşit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro " . Intrebare = 13,5 milioane achitate dar cat a fost datoria ? 15 milioane ? 20 de milioane ? 30 de milioane ? ce se intimpla cu diferenta ? cine sant cei care au pierdut si cat ? cat a pierdut credit bank si cat a pierdut transilvania bank ? rog doamna ziarista se se documenteze si sa ne informeze altfel articolul pare doar o reclama la selina ceva de genul = Selina spune la creditori nu v-am fraierit chiar de toti banii doar de o parte , 80 % , 50 % nu se stie ca ziarista nu spune
Postat 28 Martie 2023, 00:52 de richard
Advertorial.
Poate ar trebui incadrat la ADVERTORIAL. Nu cred ca lumea nu vede o legatura intre eliminarea raspunderii penale si iesirea din insolventa. Sau gresesc?
Postat 27 Martie 2023, 22:49 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON