URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Mai 2015, 13:46

Elena Udrea merge în arest la domiciliu

Elena Udrea merge în arest la domiciliu foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflată în arest preventiv din 25 februarie, Elena Udrea scapă, deocamdată, de după gratii, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Măsura a fost dispusă în dosarul "Gala Bute", în care Udrea a fost trimis în judecată pentru corupţie.

Potrivit agerpres.ro, magistraţii au admis joi o contestaţie făcută de fostul ministru al dezvoltării împotriva unei decizii a instanţei din 23 aprilie, prin care se prelungise arestul preventiv.

Cum hotărârea e definitivă, Udrea va fi eliberată din Penitenciarul de Femei Târgşor.

În perioada arestului la domiciliu Udrea este obligată să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar, să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori este chemată, să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din dosar, precum şi cu persoanele care au calitatea de martori sau experţi în dosar.

De asemenea, în situaţia în care părăseşte imobilul fără permisiunea organului judiciar, pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente şi pentru motive întemeiate, ea trebuie să anunţe Poliţia.

Cum se ştie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar mai sunt implicaţi şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

De asemenea, magistraţii au decis joi ca în arest la domiciliu să fie plasaţi şi Rudel Obreja şi Tudor Breazu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON