URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2022, 12:09

Echipă multidisciplinară şi tehnologie de ultimă generaţie pentru tratamentul cancerului, la MedEuropa Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de Radioterapie şi Oncologie MedEuropa din Oradea oferă consultaţii de specialitate şi tratament gratuit pacienţilor bolnavi de cancer, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală pune la dispoziţia pacienţilor o echipă de specialişti formată din radioterapeuţi, oncologi medicali, fizicieni medicali şi asistenţi cu experienţă în abordarea pacientului oncologic.

Pentru un tratament eficient împotriva cancerului, abordarea multidisciplinară este esenţială, la fel şi accesul la tehnologie de ultimă generaţie. MedEuropa Oradea pune la dispoziţia pacienţilor o echipă completă de specialişti în abordarea unui pacient oncologic, cu posibilitatea de a integra alte domenii. Toate centrele MedEuropa - din Bucureşti, Oradea, Constanţa şi Braşov - sunt structuri dotate cu aparatura necesară elaborării şi aplicării unui plan de tratament complex.

Comisia oncologică este un beneficiu pentru pacient, pentru că el este tratat de o echipă. În clinicile MedEuropa, fiecare pacient este discutat în comisia oncologică, indiferent de cine este medicul curant. Astfel, se reduce riscul luării unei decizii greşite. Este vorba de o echipă multidisciplinară formată din oncolog medicalchirurg oncolog specializat în diferite localizări ale cancerului, radioterapeut. Comisia mai are şi un anatomopatolog, un psiholog şi alţi specialişti, în funcţie de particularităţile cazului. Membrii comisiei se reunesc ori de câte ori trebuie stabilit un plan de tratament, fie că este vorba despre un pacient nou, fie că este un pacient care are nevoie de o schimbare a terapiei.

Radioterapia utilizează radiaţiile ionizante ca metodă de tratament pentru cancer. Aparatura în acest domeniu a cunoscut o permanentă evoluţie, cu scopul de a administra doza de iradiere în tumoră cu limitarea efectului asupra ţesuturilor sănătoase din jurul acesteia. Centrele de Radioterapie MedEuropa dispun de acceleratoare liniare Elekta, ce integrează fluxul de lucru Elekta Synergy în sistemul avansat Elekta Infinity. Este un sistem cuprinzător de tratament care include VMAT - volumetric modulated arc therapy. Avantajele sunt reprezentate de timpul redus de tratament, precizia sporită şi reducerea toxicităţii.

Planul de tratament, etapă importantă înainte de radioterapie

Planul de tratament este etapa în care fizicianul medical analizează imaginile prelucrate de medicul radioterapeut şi elaborează, folosind un sistem computerizat de plan tratament, modalitatea practică prin care iradierea va fi administrată pacientului. În elaborarea planului vor fi urmărite două aspecte importante: ca doza de iradiere să fie administrată, conform indicaţiei medicului, cât mai precis, în funcţie de mărimea, poziţia, prelungirile tumorii, iar organele critice sensibile la iradiere să fie protejate cât mai bine, chiar dacă se află în imediata vecinătate a tumorii.

Despre MedEuropa Oradea

În centrele de radioterapie MedEuropa se iradiază atât tumori solide, cât şi cancere hematologice (de exemplu, limfom, plasmocitom, mielom multiplu). Pacientul ajunge în clinică după ce a parcurs paşii anteriori, iniţial pentru un prim consult. Dosarul medical trebuie să conţină buletinul anatomopatologic, scrisoarea sau scrisorile medicale, după caz, şi investigaţii imagistice recente, pentru a putea fi edificatoare.

Prevăzut cu mai multe cabinete de consultaţii, centrul din Oradea are capacitatea de a prelua un număr semnificativ de cazuri simultan, atât pentru specializarea de oncologie medicală, cât şi pentru radioterapie. Zona de spitalizare de zi este dedicată monitorizării afecţiunilor oncologice: supraveghere postiradiere, continuare tratament simptomatic, hidratare, dar şi pentru tratament - chimioterapie.

Centrul MedEuropa din Oradea este situat pe Strada Constantin Brâncoveanu, nr. 59, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa - 021 9971.

Clinicile MedEuropa sunt centre medicale certificate DEKRA pentru implementarea bunelor practici ale ghidurilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2 şi a cerinţelor locale stipulate de Guvernul României.

(advertorial)

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON