URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2021, 17:12

E oficial: Florian Bodog este urmărit penal de DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Este oficial. Senatorul bihorean Florian Bodog este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în "dosarul consilierei" din Oradea care n-a mers la serviciu, dar a fost plătită cât timp PSD-istul a fost ministru al Sănătăţii.

Bodog, suspect

Bodog a fost chemat la sediul DNA în cursul zilei de marți pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect.

Potrivit unui comunicat transmis ulterior de DNA, Florian Dorel Bodog este anchetat pentru infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (3 infracţiuni).

"În calitate de ministru al Sănătăţii, suspectul Bodog Florian Dorel ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte", arată procurorii.

A semat în locul ei

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, dosarul priveşte o consilieră din Oradea - pe nume Marcu (Baciu) Andreea Olivia, cadru didactic al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde Bodog este şi prodecan - care n-a mers la serviciu, ba chiar nici n-a fost fizic în Bucureşti. Mai mult, fostul ministru ar fi semnat în locul acesteia contractul de muncă, fişe de pontaj şi alte documente.

Concret, arată comunicatul procurorilor DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Bodog, acum senator PSD de Bihor, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, "ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu ar fi luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară".

Astfel, consiliera a obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei.

"În acelaşi context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecinţe juridice", mai aratată procurorii anti corupţie.

Au apărut noi elemente

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Senatul României a decis, miercurea trecută, să îi ridice imunitatea fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, aşa că acesta va putea fi cercetat penal de DNA în acest dosar. "Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România", a spus Bodog, pecizând că "imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu". Astfel, 98 de senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, 24 împotrivă şi unul s-a abţinut.

A fost a doua solicitare a DNA, care de data aceasta fusese aprobată. Pe 23 septembrie 2019, Senatul respinsese o cerere similară a DNA de încuviinţare de începere a urmăririi penale a aceluiaşi demnitar, însă acum procurorii au găsit noi probe.

"Ulterior, au rezultat date şi indicii rezonabile privind săvârşirea, de către fostul ministru, şi a altor infracţiuni, respectiv trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a unui alt act material care intră în conţinutul constitutiv al infracţiunii de abuz în serviciu. Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", a arătat DNA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON