URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2022, 12:55

Dosar DNA: Contract de salubritate, prelungit prin peste 50 de acte adiţionale. Primarul Robert Negoiţă, urmărit penal

Dosar DNA: Contract de salubritate, prelungit prin peste 50 de acte adiţionale. Primarul Robert Negoiţă, urmărit penal (sursa foto: bzb.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu, alături de șase foști și actuali șefi din administrația locală, pentru un prejudiciu uriaș, de peste jumătate de miliard de lei. Dosarul vizează nereguli privind prelungirea contractului de salubritate cu firma SC Rosal Grup.

Cei şase şefi din Primăria Sectorului 3 sunt: Octavian Gheţu, George Alexandru-Manciu, Irina-Gina Soroceanu, Florentina Pencea, Mihăiţă Marius, Elena Petrescu. De asemenea, dosarul DNA vizează şi firma SC Rosal Grup, pentru complicitate la abuz în serviciu. 

Conform unei informări trimise luni de DNA, primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Sorin Negoiţă, este urmărit penal "sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave și a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave". 

Procurorii Direcţiei Anticorupţie arată în comunicat că "faptele reținute ar fi constatate în contextul în care, în perioada anilor 2000-2018, în Sectorul 3 din municipiul București, s-au încheiat 54 de acte adiționale la un contract de salubrizare cu S.C. ROSAL GRUP S.A, prin care, fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia".

"Cu alte cuvinte, în contextul menționat, în loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicențiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiționale care au determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare", precizează procurorii.

Negoiţă este primar al Sectorului 3 începând din 2012. 

Procurorii mai transmit că, după ce a devenit primar, Negoiţă a semnat diferite acte prin care s-a prelungit nelegal contractul de salubritate cu firma Rosal Grup, care, din 2013, astfel, a fost operator nelicenţiat în Sectorul 3. 

"În realizarea atribuțiilor de serviciu, suspectul Robert Sorin Negoiță ar fi aprobat, întocmit și semnat o serie de acte (Raport de specialitate, Nota de fundamentare, Expunere de motive), iar la 20 noiembrie 2013, pe baza actelor, ar fi prezentat membrilor Consiliului Local al Sectorului 3 regularitatea operațiunii propuse spre votare. Sub pretextul implementării Programului de dezvoltare a sistemului de gestionare integrată a deșeurilor municipale de pe raza administrativă a sectorului 3, suspectul ar fi determinat obținerea votării, de către Consiliul local a unui act care, în realitate, viza prelungirea nelegală a contractului de salubritate cu încă 10 ani", se arată în comunicatul DNA.   

Actul adițional prin care se prelungea nelegal termenul contractual cu operatorul nelicențiat legal - Rosal Grup S.A a fost ulterior semnat de suspectul Robert Sorin Negoiță, mai arată procurorii. 

Mai mult, pe 15 mai 2014, Robert Negoiță ar fi încheiat și semnat în mod nelegal un alt act adițional, fără a-l supune aprobării Consiliului local, prin care s-au crescut frecvențele de realizare a activităților de curățenie a căilor publice cu influență asupra creșterii costurilor operatorului de salubritate Rosal Grup S.A.

Prejudiciul creat prin faptele persoanelor vizate de dosarul DNA se ridică la peste 570 de milioane de lei. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Urmeaza si la noi
Va urma si la noi! Probabil ca doar de ce se impune primaria asa insistent platind personal de control pentru o firma de salubritate privata ,ca suna a conflict de interese grosolana si mai mult acestia sunt platiti pe banii nostri si lucru mai putin avand in vedere impunerea unui contract dictatorial fara posibilitatea de negocierea acestui contract este egal cu impunere din partea unei parti ceea ce inseamna caz penal!
Postat 23 Februarie 2022, 08:24 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON