URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2016, 12:01

Doctoranzi orădeni şi-au prezentat cercetările în sociologie, istorie şi ştiinţe politice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctoranzi orădeni şi colegi de-ai lor din Timişoara şi Cluj Napoca şi-au prezentat cercetările în sociologie, ştiinţe politice şi istorie la conferinţa "Tranziţii. Paşi în cercetarea doctorală în ştiinţe sociale", organizată de Şcoala Doctorală de Sociologie a Universităţii din Oradea.

Evenimentul a reunit 23 de doctoranzi care au avut prezentări organizate în patru paneluri: rezultate ale cercetării cantitative, istorie şi ştiinţe politice, sociologia educaţiei, asistenţă socială şi politici sociale.

"Prezentările au fost urmărite cu mare interes atât de publicul prezent cât şi de coordonatorii tezelor de doctorat în sociologie de la Universitatea din Oradea. Contextul de comunicare ştiinţifică a permis valorizarea rezultatelor obţinute iar lucrările prezentate au stârnit dezbateri printre doctoranzi şi cadrele universitare prezente, fiecare doctorand primind sugestii valoroase pentru continuarea etapelor de dezvoltare a tezei de doctorat", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

O asemenea analiză îi ajută pe doctoranzi să îşi analizeze cercetările, dar şi să dezvolte calitatea lucrărilor elaborate. De altfel, doctoranzii au spus că un eveniment similar este necesar şi în prima parte a anului 2017.

În cadrul conferinţei a fost lansat şi volumul "Bunăstarea văzută prin ochii copiilor români: rezultatele studiului internaţional "Lumea copiilor". Cei doi autori ai volumului, prof.univ.dr. Sergiu Bălţătescu şi conf.univ.dr. Claudia Oşvat, au prezentat rezultatele de cercetare obţinute în urma unui studiu reprezentativ la nivel naţional, realizat pe un eşantion de 4.115 copii, cu privire la domeniile cele mai importante ale vieţii acestora: familia şi condiţiile de locuit, banii şi situaţia economică, prietenii şi alte relaţii sociale, zona de locuit, şcoala, utilizarea timpului, sinele, bunăstarea subiectivă şi drepturile copilului.

Comitetul de organizare a conferinţei a fost alcătuit din prof. univ. dr. Adrian Hatos în calitate de preşedinte, prof. univ. dr. Floare Chipea, prof. univ. dr. Flora Gabor, prof. univ. dr. Antonio Sandu, drd. Andrea Pop, drd. Naomi Naghi, drd. Adela Lazăr, drd. Lucia Ştef.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON