URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2022, 13:05

Dineu cu licitație, după All Star Game-ul de la Oradea. Mingea de joc a fost cumpărată cu 12.000 de euro (FOTO)

Dineu cu licitație, după All Star Game-ul de la Oradea. Mingea de joc a fost cumpărată cu 12.000 de euro (FOTO) Omul de afaceri orădean Gabriel Ciordaș (stânga) a cumpărat, la licitație, mingea de joc de la All Star Game 2022, prezentată de MC-ul evenimentului, Victor Mihalcea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Evenimentele dedicate inaugurării noii săli polivalente din Oradea s-au încheiat miercuri noaptea, cu un dineu organizat de conducerea clubului CSM Oradea, la sala de evenimente "Ambasador". 

Au fost prezenţi toţi jucătorii şi antrenorii implicaţi în "All Star Game 2022", dar şi invitaţii din plan naţional, în frunte cu preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală. Au participat, totodată, primarul Oradiei, Florin Birta, președintele CSM, Șerban Sere, invitații show-ului, printre care Connect-R și Doc, și mai mulți oameni de afaceri de la nivel local.

Scopul dineului a fost strângerea de fonduri pentru realizarea unui teren de sport multifuncţional, în aer liber, la Şcoala Oltea Doamna din Oradea.

"Este un proiect de suflet al meu. M-am gândit de foarte mult timp la el. Îmi doresc foarte mult să beneficiem de o infrastructură sportivă foarte bună, în special în şcoli, pentru că trebuie să recunoaştem, în acest moment avem săli competitive de înalt nivel, dar trebuie să trecem la etapa următoare: şcolile. Am ales o locaţie, şcoala Oltea Doamna, importantă în municipiul Oradea, atât prin valoarea ei, cât şi prin numărul de copii, aproximativ 1.000 de copii care studiază în acea şcoală. Am ales o suprafaţă care era într-o stare nu foarte bună şi pe care dorim să o utilăm complet", a explicat, pentru BIHOREANUL, preşedintele clubului CSM Oradea, Şerban Sere.

Mai exact este vorba despre un teren multifuncțional ce va cuprinde două terenuri de baschet şi unul de handbal şi minifotbal, valoarea investiției ridicându-se la 45.000 de euro. 

Acţiunea de miercuri seară organizată de clubul CSM Oradea, în parteneriat cu conducerea Şcolii "Oltea Doamna" a fost o reuşită. La finalul serii, se strânseseră aproape toți banii necesari, prin vânzarea tricourilor unor jucători participanți la All Star Game 2022, dar și vânzarea mingii de joc. 

În total s-au adunat 37.800 de euro. Cel mai mult s-a dat pe minge, care a fost revendicată de omul de afaceri orădean Gabriel Ciordaş, fost elev al Şcolii "Oltea Doamna", care a scos din buzunar 12 mii de euro pentru mingea de joc, cu autografele baschetbaliştilor.

Celelalte fonduri au fost adunate din tricourile licitate. S-a licitat atât în lei, cât şi în euro. Spre exemplu, tricoul MVP-ului Mark Ogden a fost adjudecat cu 2.000 de lei, iar tricourile lui Tohătan şi Vlad Moldoveanu, împreună, cu 3.500 de lei.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a anunţat că din partea federaţiei donează 5.000 de euro. Şi Fundaţia Comunitară Oradea a donat 2.000 de euro, iar directorul Decathlon, Armando Bungău, a anunţat, la rândul său, că firma pe care o reprezintă va dota terenul cu toate echipamentele necesare, de la coşuri de baschet, porţi pentru handbal şi mini-fotbal până la mingi de joc.

În semn de apreciere pentru implicarea în acest proiect, organizatorii le-au decernat preşedintelui CSM Oradea, Şerban Sere, şi primarului Florin Birta, câte o plachetă. După licitație, participanții au rămas la socializare și au ascultat un concert susținut de cântăreți locali.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
CIUMA PSD
Da… IOAN MIHAIU seful PSD de la ANAF face nunta. Intre timp importatorii de alcool fac arogante la licitatii si cheltuie 12 000 euro pe o minge de fotbal. Miliardarii lui Putin sunt mici copii pe langa evazionistii bihoreni ai lui Mihaiu. Attila Racz, Gabi Ciordas, Ioan Govoreanu, etc LA MAI MARE GINERICA!
Postat 21 Aprilie 2022, 13:49 de TrecereDePietoni
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON