URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2022, 20:02

David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO)

David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea
David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea
David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea
David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea
David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea
David Popovici a primit „Steaua României” de la Klaus Iohannis (FOTO/VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele României l-a decorat, miercuri, pe tânărul înotător David Popovici, dublu campion mondial (în probele de 100 și 200 metri liber) cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului român. 

„Dragă David, la doar 17 ani, ați reușit performanța extraordinară de a deschide un noul capitol în istoria natației românești. În semn de prețuire, vă confer astăzi cea mai înaltă distincție a statului român pentru parcursul sportiv de excepție de până acum. Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii și încredere în forțele proprii, ați reușit să deveniți unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile, să doborâți recorduri și să ajungeți de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial”, i-a spus Iohannis adolescentului. 

„Apreciez în mod deosebit energia cu care ați vorbit publicului despre participarea la activități sportive și despre beneficiile unui stil de viață activ și sănătos”, a adăugat președintele.

Inquam Photos / Octav Ganea

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. În cadrul acesteia, și antrenorul lui Popovici, Adrian Rădulescu, a primit o distrincție: Ordinul Național „Pentru Merit" în grad de Cavaler. Klaus Iohannis a spus că îl decorează și îl felicită pentru „modul în care vă susțineți sportivii și pentru cum reușiți să identificați strategia potrivită pentru fiecare, folosindu-vă cunoștințele și creativitatea. Apreciez că îi încurajați să se cunoască pe sine, să învețe și să se antreneze pentru a se autodepăși, pentru a atinge performanțe înalte”.

Inquam Photos / Octav Ganea

La final, David Popovici a ținut, la rându-i, un scurt discurs, mulțumindu-le tuturor susținătorilor și spunând că sportul trebuie să fie o „prioritate națională”.

„Aș vrea să încep prin a mulțumi statului român pentru această distincție. Mă simt onorat, mă simt recunoscător și, împreună cu domnul Adi, cum îi spunem noi (n.r. - antrenorului Adrian Rădulescu), am vrea să mulțumim tuturor românilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă. (...) Sunt convins că suntem doar la început și avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, și anume să facem sportul o prioritate națională și un ambasador al țării”. 

La Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta, deși are doar 17 ani, David Popovici a obținut aurul în două probe: 100 de metri liber și 200 de metri liber. Este primul înotător român care reușește această performanță.

De asemenea, David cel mai tânăr sportiv din istorie care a devenit campion mondial la înot în proba de 200 de metri liber. Potrivit GSP.ro, până la David, în istoria campionatelor mondiale, un singur sportiv a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție, fiind vorba despre americanul Jim Montgomery, în 1973.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON