URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2013, 18:04

D&C Oradea a livrat Noul Golf GTI (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întemeietorului unei întregi clase auto înseamnă design inconfundabil, caracteristici dinamice suverane şi, desigur: putere uluitoare.

Impresii puternice, de la prima privire

Privirile pot spune multe? Posibil, dar "privirea" Golf GTI spune un singur lucru: Faceţi loc! Designul său frontal cu legendara grilă cu model de fagure şi prizele de aer negru gloss semnalează genele strămoşului unei întregi clase auto. Bandoul decorativ roşu este desenat de la grila radiatorului cu emblemă GTI şi până la farurile cu xenon (opţionale), accentuând astfel look-ul dinamic. În partea inferioară a secţiunii frontale, bara de protecţie cu design specific modelelor GTI subliniază dinamismul designului de ansamblu. Astfel, nici măcar prima privire nu lasă loc niciunui dubiu în ceea ce priveşte performanţele de sub capota Golf GTI.

De cum veţi întoarce cheia în contact, veţi simţi cum vi se accelerează pulsul. Motorul TSI de 2 litri, cu injecţie directă, generează 162 kW (220 CP) şi are capacitatea de a propulsa modelul Golf GTI până la viteza maximă de 246 km/h. Veţi putea accelera în numai 6,5 secunde de la 0 la 100 km/h, simţind astfel că a conduce înseamnă mai mult decât a ajunge de la punctul A la punctul B. Dar să nu credeţi, dacă vi se va spune că plăcerea însemnă lipsă de responsabilitate. Dotările BlueMotion Technology incluse în echiparea standard cresc eficienţa modelului Golf GTI, subliniind caracterul său avansat. Astfel, Golf GTI îndeplineşte încă de pe acum cerinţele normei de poluare Euro 6, care va intra în vigoare abia în anul 2014.

GTI "Performance" include, suplimentar faţă de dotarea standard a modelului GTI, un diferenţial electronic sportiv pe puntea faţă denumit VAQ, care stabilizează maşina în situaţii critice. Astfel, beneficiaţi de control maxim posibil atunci când conduceţi în stil sportiv. Dar aceasta nu este totul: GTI "Performance" mai oferă alături de frânele de 17 ţoli şi emblema GTI pe etrierele roşii, şi o creştere adiţională de putere de 7 kW (10 CP), la un total de 169 kW (230 CP). Golf GTI "Performance" va atinge astfel o viteză maximă de 250 km/h (limitată).

La un original se observă imediat caracterul autentic. Adevărat şi în cazul manevrabilităţii modelului Golf GTI. Şasiul sport cu garda la sol coborâtă cu 15 mm străluceşte şi la capitolul manevrabilitate în viraje, iar reglajele sport oferă un feedback extrem de direct. Vorbim deci de: plăcerea pură a condusului.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
cui
l-a livrat?unuia care fura bine?evazionist,doctor sau magistrat,astia au mai ramas restu, cu gti da mai vechi
Postat 05 Octombrie 2013, 19:22 de szulainacenal
saptespe
toli franele,da jantele au 23?sa incapa etrierii,nu?
Postat 04 Octombrie 2013, 18:47 de zorro din zorilor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON