URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2016, 00:27

Culmea imposturii: "Vrăbi", iubita fostului manager al spitalului Malaxa, s-a dat drept primăriţa Capitalei, la Londra (VIDEO)

Culmea imposturii: 'Vrăbi', iubita fostului manager al spitalului Malaxa, s-a dat drept primăriţa Capitalei, la Londra (VIDEO) captura video tolo.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezvăluiri noi, făcute joi de Gazeta Sporturilor în cazul fostului manager al spitalului Malaxa din Capitală, cel care şi-a tras vilă şi bijuterii pentru amantă din bani publici. Jurnaliştii au prezentat înregistrarea video a unei ceremonii organizate la Londra, în care iubita lui Florin Secureanu, pe numele ei Eugenia Chiriac, alintată Vrăbi, este prezentată ca fiind primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Evenimentul, International Quality Crown Award, s-a desfăşurat pe 20 noiembrie, într-o sală din Tower Hotel, iar conform jurnaliştilor de Gazeta Sporturilor, Secureanu ar fi plătit 6000 de euro pentru premii.

După ce Secureanu îşi primeşte trofeul şi părăseşte scena fiind felicitaţi el, ca medic, şi Spitalul "Malaxa", este anunţată "o recunoaştere specială pentru doamna Gabriela Firea, primarul oraşului Bucureşti, pentru susţinerea faţă de Spitalul Nicolae Malaxa". Este momentul în care pe scenă a urcat Eugenia Chiriac, iubita lui Florin Secureanu, căreia angajaţii spitalului îi spuneau "Vrăbi". Ea dă mâna cu cei prezenţi pe scenă, după care îi este înmânat trofeul, sintetizează site-ul Digi24.ro.

"Felicitări pentru doamna Gabriela Firea, primarul oraşului Bucureşti", spune prezentatoarea evenimentului.

Conform GSP, un martor ocular la eveniment a descris penibilul situaţiei în fața colegilor săi din spital: "În afara celor câţiva români din public, toţi străinii prezenţi la ceremonia de decernare au fost convinşi că femeia care s-a urcat pe scenă este primarul Bucureştiului, Gabriela Firea. Şi, de fapt, era Vrăbi!", a povestit Traian Nica.

"Jigodito!", cuvîntul anului 2016, şi filmarea cu "Vrăbi" dîndu-se drept Gabriela Firea, primarul Bucureştiului! from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

"Nu cunosc"

După apariţia înregistrării, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat, trasmiţând presei că nu o cunoaşte pe Eugenia Chiriac, că nu a ştiut că urma să primească un premiu şi că nu a vorbit despre acest subiect cu organizatorii galei, dar nici cu Florin Secureanu.

"Nu o cunosc pe doamna Eugenia Chiriac şi nu am întâlnit-o niciodată. Nu am avut cunoştinţă de faptul că ar urma să mi se decerneze un premiu şi nu am avut nicio convorbire referitoare la acest subiect, nici cu organizatorii galei, nici cu domnul Florin Secureanu, cu care, de altfel, nu am discutat niciodată, nici direct, nici prin intermediari", a spus Gabriela Firea, conform Digi24.ro.

Aceasta a adăugat că a aflat din presă că a primit un premiu, care a fost ridicat în numele său de către Eugenia Chiriac. "Din punctul meu de vedere, autorităţile abilitate ale statului sunt în măsură să se autosesizeze în urma dovezilor prezentate în mass-media şi să stabilească dacă avem de-a face cu un caz de încălcare a legii", transmite Gabriela Firea în comunicatul transmis presei.

Anchetă cu urmări

Fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat pe 10 decembrie, în urma unor descinderi ale DNA, generate de dezvăluirile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor. Aceştia demonstrau, între altele, că individul i-a cumpărat bijuterii iubitei din banii unităţii, că și-a decontat și materiale de construcţii folosite pentru o vilă pe care şi-a ridicat-o lângă lacul Floreasca și că își trata în ultimul hal subalternii care nu erau de acord cu el, jignindu-i și  înjurându-i ca la ușa cortului.

De altfel, abuzurile reclamate de GSP au fost confirmate şi de către DNA. "În perioada mai 2009 – noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului. Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul şi-a însuşit, în 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă şi prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii au reţinut că, pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale spitalului sumele de bani astfel delapidate, Secureanu a cerut personalului din subordine (serviciul financiar – contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ), să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe).

"În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT şi prestatori de servicii de reparaţii şi mentenanţă calculatoare ai spitalului. În realitate, aceste două societăţi nu au avut niciodată contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa şi în consecinţă nu au prestat niciun serviciu şi nu au livrat niciun fel bunuri instituţiei publice", arată procurorii.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, fostul manager a pretins, în mod repetat, unei societăţi comerciale care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul, să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară. Astfel, societatea comercială a plătit unei agenţii de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului şi ale apropiaţilor săi. "Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România", mai precizează procurorii.

Secureanu a fost manager al spitalului Nicolae Malaxa în perioada 2007 până la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
*
Tampenii de care suntem plictisiti la macsim.
Postat 30 Decembrie 2016, 13:14 de Iness
@elev
Stimabile, o fi electoratul PSD, asa cum caracterizezi, nu stiu, dar iti dau credit, insa electoratul "de dreapta" cum e? Sa preiei din zbor lozincareala cu staul de drept, sa dai credit in orb unor institutii si personaje, care doar democratic si in acord cu legea nu actioneaza, cum se numeste? Electoratul "de dreapta", care se pretinde educat, dar se deplaseaza "dupa fenta", ca sa folosesc un termen din fotbal, cum e? Eu zic ca la fel de prost precum cel al PSD. E o moda printre perdanti, vaz, sa dea vina pe electorat! Dar ei, stimabilii care s-au prezentat mai mult decat execrabil, in fata propriului electorat, n-au nici o vina? Am "luptat" impotriva FSN, in orice forma de agregare s-a prezentat, din 90 incoace. Am fost membru PNTCD, pana in 96, la castigarea alegerilor, cand am considerat ca mi-am adus contributia, dupa umilele posibilitati, la instaurarea adevaratei democratii. Am fost crunt dezamagit, iar de prin 2000, cand am constatat ca partidul din care facusem parte, e departe de ceea ce a dorit Coposu si mai ales intelegand ca e asa de infiltrat cu securisti ca s-ar putea numi UM 0 something, am devenit votant PNL. Prestatia din ultimii aproape doi ani, insa a PNL, a reusit sa ma determine sa nu ies la vot la alegerile generale. Sunt de dreapta, sunt liberal in aspiratii, dar nu sunt cretin si iubesc dreptatea si libertatea, mai mult decat orice, iar un partid care nu doar ca face rabat la aceste deziderate, dar s-a mai si predat cu arme si bagaje, "statului de drept", nu are cum sa mai obtina votul meu. Sa iei de buna orice afirmatie a reprezentantilor statului de drept, fara sa o treci prin filtrul propriei gandiri, propriei evaluari, sa te faci ca nu observi derapajele si minciuna acestora, nu mai tine de electorat de dreapta ci de o imensa prostie. Asa ca, da, ai dreptate, electoratul e de vina!
Postat 30 Decembrie 2016, 09:48 de User anonimizat
asa votanti, asa reprezentare
Un alt exemplu al genialului si inegalabilului spirit creator al votantului PSD. Pacat ca acest spirit arata inca odata cat de oligofren este acest electorat, cat de debil si orb este in a vedea realitatea. "Multumim" pentru reprezentare, la mai mare acest gen de emulatii de imagine. Va reprezinta pe voi, pe mine sau pe noi sigur nu.
Postat 30 Decembrie 2016, 08:40 de elev
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON