URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2020, 13:17

Coronavirus în Bihor: Încă trei decese înregistrate. 50 de cazuri noi diagnosticate, nici o persoană vindecată

Coronavirus în Bihor: Încă trei decese înregistrate. 50 de cazuri noi diagnosticate, nici o persoană vindecată foto: rawpixel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 50 de cazuri noi de infecţii cu COVID-19 au fost confirmate în ultima zi în judeţul Bihor, conform celei mai recente raportări, făcute  duminică la prânz, de Grupul de Comunicare Strategică. În schimb, nu s-a înregistrat nici o persoană vindecată. Potrivit datelor oficiale, cumulat, numărul celor diagnosticaţi se ridică la 1.669 persoane.

Încă trei decese!

GSC arată că la nivelul național s-au înregistrat 37 de noi decese, din care 25 de bărbați și 12 femei, însă, ca de obicei, nu a precizat numărul victimelor defalcat pe județe. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în ultimele 24 de ore şi-au pierdut viaţa 3 persoane infectate cu COVID-19 şi internate la Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu. Deocamdată nu se cunosc detalii cu privire vârsta şi la eventualele comorbidităţi ale acestora.

Cumulat, de la începutul pandemiei, numărul victimelor făcute la nivelul judeţului de noul coronavirus se ridică la 44 de persoane.

Sâmbătă în Bihor s-au făcut 563 de teste, în urma cărora au fost identificate 50 de cazuri de persoane infectate.

Între noile cazuri de infectare cu Covid-19 se numără un pacient de la Spitalul Judeţean, patru ai spitalului din Beiuş, doi ai spitalului din Ştei, unul de la spitalul din Aleșd, un angajat al UPU SMURD, o infirmieră a Spitalului Municipal Oradea şi un salariat Electrica.

În plus, opt dintre persoanele descoperite în ultimele 24 de ore ca infectate au făcut testul la cerere, contra cost.

Cei 50 de bihoreni care au fost infectaţi locuiesc în Ţeţchea, Oradea, Avram Iancu, Sânmartin, Nojorid, Popeşti, Pietroasa, Dobreşti, Lăzăreni, Câmpani, Cetariu, Batăr, Ceica, Sâmbăta, Buduslău şi Vârciorog.

În total, de la începutul pandemiei, în Bihor au fost infectate 1.669 de persoane, din care 878 au fost vindecate. În ultima zi nu a fost externată însă nicio persoană ca vindecată.

Cumulat, la nivel naţional au fost raportate în ultimele 24 de ore, alte 1.087 cazuri noi de COVID-19. Bilanţul național a ajuns la 70.461 de persoane confirmate ca infectate și 32.587 de pacienți vincecați.

Amenzi de peste 10.000 lei...

Potrivit unui comunicat al DPS Bihor semnat de prefectul Dumitru Țiplea, conform datelor centralizate la nivel județean, dumică dimineață în Bihor erau înregistrate 414 persoane internate și 878 pacienți vindecați.

Pentru a evita răspândirea noului coronavirus, în intervalul de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 725 de persoane carantinate, 185 de persoane aflate în izolare la domiciliu și au făcut controale.

În urma controalelor au fost aplicate 47 sancțiuni contravenționale, din care 14 cu avertisment scris și 33 cu amenzi în valoare de 10.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, se menționează în comunicat.

La rândul lor, jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul centrului de carantină activ și au făcut controale în teritoriu.

„În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, din care 1 cu avertisment scris și 1 cu amendă în valoare de 500 lei”, a mai transmis DSP.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana au asigurat atât suportul operațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției cât și transportul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 la Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu.

În contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea,  a făcut un apel către bihoreni.

“Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor”, a transmis Țiplea.

Concret, prefectul de Bihor a îndemnat populația să poarte mască și să respecte normele de igienă și distanțare socială.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON