URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2013, 16:35

Cornel Popa dă cu banii-n fotbalişti: CJ Bihor plăteşte 500.000 de lei pentru un turneu euroregional cu Hajdu-Bihar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor, prin Fundaţia Euroregiunea "Bihor-Hajdu-Bihar", organizează în perioada august 2013 - mai 2014, în premieră, un turneu amical de fotbal, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, Cornel Popa, preşedintele CJ Bihor. Turneul reuneşte 16 echipe de fotbal din ligile IV şi V ale celor două ţări.

Competiţia va debuta pe 28 august cu meciurile tur şi se va desfăşura după sistemul Champions League, cu patru grupe formate din patru echipe. Din totalul participantelor, nouă formaţii sunt bihorene (primele trei clasate din liga a IV-a, dar şi câştigătoarele şi ocupantele locurilor secunde ale celor trei serii din liga a V-a), iar şapte din judeţul Hajdu-Bihar.

Partidele din grupe se vor juca în această toamnă, iar fazele eliminatorii se vor disputa în primăvară (aprilie, mai), între echipele situate pe primele două locuri. Meciurile se vor juca miercurea, iar finala va avea loc pe 14 mai pe Stadionul Iuliu Bodola.

"Demarăm o competiţie, cred că unică în România, dar într-o zonă de foarte mare apetenţă pentru fotbal. Încercăm să scoatem la lumină talente dintre jucătorii din ligile inferioare, să răspândim în continuare acest microb pentru fotbal, într-o etapă în care, cel puţin în România, dispare susţinerea financiară pentru acest sport. Ne simţim datori să stăm lângă acest fenomen şi să promovăm noile talente", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa.

Deşi este dedicat echipelor din ambele regiuni, turneul este finanţat exclusiv de Consiliul Judeţean Bihor. Şi nu este deloc ieftin! CJ Bihor va aloca din buget aproape 500.000 de lei pentru competiţia euroregională.

Chestionat pe această temă, Cornel Popa a confirmat că Hajdu-Bihar nu contribuie cu nimic la organizarea turneului. "Anul acesta îi facem să prindă gustul să premieze, anul viitor mizăm şi pe ei. Să nu vă luaţi de oaspeţii noştri, luaţi-vă de noi...", a declarat acesta.

Potrivit reprezentanţilor CJ, fiecare echipă participantă va primi din start 7.400 de lei, o victorie va fi remunerată cu 3.000 de lei, iar un egal cu 1.000 de lei. Sumele sunt nesemnificative pe lângă valoarea premiilor care vor fi acordate celor mai bine clasate formaţii. Ocupanta locului I va primi nu mai puţin de 60.000 de lei, locul II - 30.000 de lei, iar locul III - 20.000. Locul IV va încasa 10.000 de lei, iar echipele clasate pe locurile V-VIII câte 5.000 de lei.

"Sperăm ca prin intermediul acestui turneu amical să ajutăm la descoperirea unor tinere talente, care să ridice nivelul fotbalului în cele două ţări", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Hajdu-Bihar, Attila Toth, prezent şi el la conferinţa de presă.


Componenţa grupelor:

Grupa A: Komadi, Salonta, Kororsszegapati, Sântandrei
Grupa B: Biharkeresztes, Beiuş, Lugaş, FC Universitatea
Grupa C: Paleu, Hosszupalyi, FC Bihor II, DEAC
Grupa D: Nyiradony, Monostorpalyi, CSU Partium, FC Hidişel

Carmen Ile

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Popa Prostu nu se dezminte
Dar ceva bani de drumuri judetene nu ai prostovane, ca o sa ajungi sa cazi singur in gropile care apar tot timpul in asfaltul turnat de predecesori?
Postat 28 August 2013, 12:42 de Hope
popo....
n-aveai ce face cu banii aia ? n-ai nici o scoala, un drum sau altceva de reparat ? anul viitor, ungurii (astia pierd cam la toate nivelurile), se vor face ca ploua cand vor trebui sa dea ei bani pt organizare si uite asa ai aruncat pe apa sambetet niste bani din care intr-adevar puteai sa faci ceva util.
Postat 28 August 2013, 04:32 de 24/7
bad decision
\'nu va legati de oaspetii nostri, ci de noi\' - dle Popa, ne legam, ca-s banii nostri investiti cam prost. si cu riscul sa nu se intoarca in tara (castiga echipe maghiare), nici in economie (talente de grupa 4-5 vreti sa promovati catre cine?), nici in viitor (la anul, ungurii sa nu fie interesati de cupa, cum nu au fost nici anul asta). plus, fotbalul e un sport prea popular, a fost o afacere, acu, daca devine sport din nou, in loc sa se finanteze alte sporturi, de larg acces la public or alte domenii prioritare (drumuri judetene, etc)...prea multe argumente impotriva si prea putine pentru. asteptam proiecte mai fezabile pt judetul bihor - in guvernarea actuala pnl e fie in opozitie, fie in slugarnicie la psd, dece nu se atrag mai multe investitii catre bh? ne permitem sa investim in excursii saptamanale in ungaria?
Postat 28 August 2013, 00:53 de unu
gara, aeroport euroregional se poate/doreste?
domnu popa, dar la o gara, drum sau aeroport euroregional nu v-ati gandit? cati bani i-ati dat lui sofronica doba mica--aaa mare sa va binecuvanteze gandurile? dar o gradinita sau scoala in judet cand credeti ca veti face? ca de la atatea sali de sport si fotbalisti ne-a mers faima in lume, tiganii tai de la beius-tinca sunt primii la start si rezistenta in toata europa!
Postat 27 August 2013, 22:26 de roger
trimiteti capsule antialcool:))) ne face de rasul Orasului !
ce moaca de alcoolic are :)))))), extraordinar !!! trimiteti capsule antialcool:))) ne face de rasul Orasului !
Postat 27 August 2013, 19:51 de trimiteti capsule a
ni-i ba no
moi vedem noi cum scoate popa chemese la urma. poker sau 21 joaca laVIP ?
Postat 27 August 2013, 17:37 de astai
la brutarie
No dat Cornel cu sapa la banii astia! Si la sectorul VIP la fiecare meci, sa ghiciti voi cine o sa bea sampanie platita de consiliul Judetean!
Postat 27 August 2013, 17:09 de nea mitica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON