URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2014, 13:29

Comisia Judeţeană de Arbitri şi Asociaţia "Cavalerii fluierului" şi-au premiat cei mai buni arbitri din Bihor pe 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor şi Asociaţia "Cavalerii fluierului" şi-au făcut bilanţul şi şi-au premiat superlativele din arbitrajul bihorean din 2014, într-o gală desfăşurată la Hotel Poieniţa.

Astfel, într-un clasament al cavalerilor fluierului care au arbitrat pe plan judeţean, cel mai bun central a fost desemnat Răzvan Lădar (foto stânga), în vârstă de doar 23 de ani. Pe poziţiile imediat următoare s-au situat Radu Bitea şi Călin Ilea.

În ceea ce-i priveşte pe arbitrii asistenţi, pe primul loc s-a situat Nicolae Tătar (foto dreapta), de 25 de ani, urmat de Florin Toia şi Cristian Nagy.

De precizat că atât Răzvan Lădar cât şi Nicolae Tătar sunt implicaţi în proiectul tinere talente, organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor în cadrul convenţiei UEFA 2014-2015.

Comisia Judeţeană a Arbitrilor şi Asociaţia "Cavalerii fluierului" Bihor au avut un premiu special şi pentru cel mai bun arbitru asistent din România, orădeanul Octavian Şovre, care este primul asistent pe lista FIFA şi care a primit o diplomă de excelenţă.

De asemenea, ajuns la 45 de ani, vârsta de retragere, pentru că aşa prevede regulamentul, Florin Mitra a primit o plachetă din partea organizatorilor Galei Arbitrajului Bihorean.

Cel mai promiţător arbitru a fost desemnat Cristian Ciobriş, de 19 ani, iar Alexandru Corb a fost premiat pentru promovarea în Liga a III-a.

În cadrul galei, s-a acordat şi premiul "Salvatorul anului", primit de arbitrul asistent Ciprian Fiter, care la un meci disputat la Budureasa a intervenit rapid şi a salvat un jucător care îşi înghiţise limba.

De asemenea, echipa de fotbal a arbitrilor, condusă de Alexandru Nagy, a fost recompensată cu o minge Brazuca, mingea oficială a campionatului mondial de fotbal, pentru locul 1 ocupat la Turneul Prietenia de la Timişoara. Nu au fost uitaţi nici fondatorii Asociaţiei "Cavalerii fluierului", Laurenţiu Danşa, Octavian Şovre, Radu Bitea, Ciprian Danşa, Marius Omuţ şi Rareş Vidican, care au fost recompensaţi pentru sprijinul acordat dezvoltării arbitrajului bihorean.

De la premii nu au fost omise nici fetele din arbitrajul bihorean. Mara Iscru, Gabriela Toderaş, Andreea Kovacs, Adina Popa, Janina Păduraru, Ambra Silaghi şi Paula Popa, care au primit premiul pentru "curaj, ambiţie, perseverenţă, seriozitate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON