URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2014, 13:29

Comisia Judeţeană de Arbitri şi Asociaţia "Cavalerii fluierului" şi-au premiat cei mai buni arbitri din Bihor pe 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor şi Asociaţia "Cavalerii fluierului" şi-au făcut bilanţul şi şi-au premiat superlativele din arbitrajul bihorean din 2014, într-o gală desfăşurată la Hotel Poieniţa.

Astfel, într-un clasament al cavalerilor fluierului care au arbitrat pe plan judeţean, cel mai bun central a fost desemnat Răzvan Lădar (foto stânga), în vârstă de doar 23 de ani. Pe poziţiile imediat următoare s-au situat Radu Bitea şi Călin Ilea.

În ceea ce-i priveşte pe arbitrii asistenţi, pe primul loc s-a situat Nicolae Tătar (foto dreapta), de 25 de ani, urmat de Florin Toia şi Cristian Nagy.

De precizat că atât Răzvan Lădar cât şi Nicolae Tătar sunt implicaţi în proiectul tinere talente, organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor în cadrul convenţiei UEFA 2014-2015.

Comisia Judeţeană a Arbitrilor şi Asociaţia "Cavalerii fluierului" Bihor au avut un premiu special şi pentru cel mai bun arbitru asistent din România, orădeanul Octavian Şovre, care este primul asistent pe lista FIFA şi care a primit o diplomă de excelenţă.

De asemenea, ajuns la 45 de ani, vârsta de retragere, pentru că aşa prevede regulamentul, Florin Mitra a primit o plachetă din partea organizatorilor Galei Arbitrajului Bihorean.

Cel mai promiţător arbitru a fost desemnat Cristian Ciobriş, de 19 ani, iar Alexandru Corb a fost premiat pentru promovarea în Liga a III-a.

În cadrul galei, s-a acordat şi premiul "Salvatorul anului", primit de arbitrul asistent Ciprian Fiter, care la un meci disputat la Budureasa a intervenit rapid şi a salvat un jucător care îşi înghiţise limba.

De asemenea, echipa de fotbal a arbitrilor, condusă de Alexandru Nagy, a fost recompensată cu o minge Brazuca, mingea oficială a campionatului mondial de fotbal, pentru locul 1 ocupat la Turneul Prietenia de la Timişoara. Nu au fost uitaţi nici fondatorii Asociaţiei "Cavalerii fluierului", Laurenţiu Danşa, Octavian Şovre, Radu Bitea, Ciprian Danşa, Marius Omuţ şi Rareş Vidican, care au fost recompensaţi pentru sprijinul acordat dezvoltării arbitrajului bihorean.

De la premii nu au fost omise nici fetele din arbitrajul bihorean. Mara Iscru, Gabriela Toderaş, Andreea Kovacs, Adina Popa, Janina Păduraru, Ambra Silaghi şi Paula Popa, care au primit premiul pentru "curaj, ambiţie, perseverenţă, seriozitate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON